someljė

someljė

Someljė (pranc. sommelier) – profesionalus vyno padavėjas, vynininkystės profesionalas. Išmano vyno gamybos technologijas bei geba tvarkyti visus reikalus susijusius su vyno atrinkimu, užsakymu, laikymu ir pateikimu galutiniam vartotojui. Tai aukštos kvalifikacijos specialistas, išmanantis vynų derinimą prie patiekalų, pateikimo meną ir taisykles, faktorius turinčius įtakos vyno kokybei, gebantis atpažinti vynus iš aromato bei skonio.

NAUJIENOS

Migrantų tema galėčiau papasakoti visko labai daug. Susikaupė kritinis kiekis linksmų ir liūdnų istorijų! Vis tik esminė išvada, perspėju iš...

Užklupę vasaros karščiai į Lietuvos pajūrį sutraukė minias šalies gyventojų – jau dabar rasti nakvynę vasarai Nidoje arba Palangoje tampa misija...

Blogai, kai pasirinkimo nėra, bet kartais labai sunku pasirinkti, kai tas pasirinkimas yra bent kiek platesnis, informacijos daug, o sąmokslo teorijų dar...

Brazilija šeštadienį pasiekė grėsmingą pusės milijono mirčių nuo COVID-19 ribą, – tai antras didžiausias mirčių rodiklis po Jungtinių...

Šią savaitę LR Vyriausybė svarsto akcizų įstatymo pakeitimus. Ten numatoma, jog atsirastų ilgalaikis, trejų metų akcizų politikos planas....

Ne vienas lietuvis kepdamas šašlyką ant jo užšlaksto alaus tikėdamasis, kad mėsa taps skanesnė, minkštesnė ir puikesnė. Alaus someljė Jonas...

Vyriškumo triumfas rugsėjo vendemijos fone  (2)

2020 m. rugsėjo 23 d. 20:00

1 2 3 4 5 6 7 8 9