Slyvų pyragėlis – lengvai paruošiamas desertas. O taip pat mažai ingredientų ir pastangų reikalaujantis skanėstas, kuris tiks prie kavos ar arbatos. Iškepusį slyvų pyragėlį apibarstykite cukraus pudra.
slyvos
66 straipsnių
Slyva (lot. Prunus) – erškėtinių (Rosaceae) šeimos slyvinių (Prunoideae) pošeimio slyvų genties slyvų pogenties augalas.
Taip, šis obuolių pyragas su slyvomis yra itin greitai pagaminamas. Tešlą paruošite vos per 10 minučių, beliks sulaukti, kol savo darbą atliks orkaitė. Obuolių pyragą valgykite kiek atvėdusį.
Jei virtuvėje imame dairytis slyvų, vadinasi, bus itin kvapnių ir skanių patiekalų. O be to, jie naudingi sveikatai, mat slyvose apstu maistingų medžiagų. Kviečiu išbandyti ir patiems pasigaminti patiekalų iš slyvų: kelis dešimtmečius Niujorke karaliaujantį pyragą, rudeninę slyvų galetę, pyragą, kur...
Slyvos gardžios, visi jas mėgsta, o ką daryti su medeliais, nurinkus derlių, kaip išsaugoti vaismedžius ir kaip juos sustiprinti, kad kitais metais vėl duotų gausų derlių?
Ne paslaptis, kad maisto tinklaraščio „Virtuvinės šėlionės“ autorė Vaiva Čaplikienė virtuvėje pirmenybę teikia sezoniniams produktams. O vasaros pabaigoje netrūksta nei daržovių, nei vaisių. Iš pastarųjų Vaiva mini kaukazines slyvutes ir ragina išnaudoti paprastai gausų jų derlių.
Mūsų klimatas tinkamas augti slyvoms, vis tik dažnokai netenka jomis pasidžiaugti. Dėl kokių priežasčių?
Po to, kai slyva pražydo, ją reikia tręšti. Daugelis sodininkų to nedaro ir labai klysta: slyvos mėgsta papildomą maitinimą ir už tai atsidėkoja gausiu derliumi. Svarbiausia – tręšti tinkamai ir laiku. Papasakosime, kokias trąšas mėgsta slyvos ir kaip jas tręšti.
Kepta antis mėgstama dėl švelnaus ir yaptingo mėsos skonio. Kepimui antis paruošiama gana greitai ir paprastai, o orkaitėje ji praleidžia apie pusantros dvi valandas – priklausomai nuo dydžio. Keptą antį patiekite su slyvų padažu ir mėgstamu garnyru.
Pajutus nemalonius vidurių užkietėjimo simptomus dažniausiai sulaukiama patarimų suvalgyti slyvų ar išgerti jų sulčių. Vis dėlto, šie kaulavaisiai pasižymi ne tik virškinimą gerinančiu poveikiu – slyvose gausu įvairių vitaminų, mineralų bei antioksidantų.
Patarlė sako, kad roges žiemai reikia pradėti ruošti vasarą. Kalbant apie maistą taisyklė galioja ta pati: nors vasara viena koja dar vis kieme, pats metas išnaudoti gausų derlių ir pasiruošti atsargų šaltajam sezonui. Daržovės tikriausiai jau užkonservuotos, tad šį kartą kviečiame gaminti ypatingąj...
Slyvos – saldus, sultingas ir skanus kaulavaisis. Iš slyvų verdami ne tik įvairiausi džemai, gaminami čatniai, bet ir kepami slyvų pyragai, jos konservuojamos. Parinkome jums 7 receptus su slyvomis – išbandykite ir įsitikinsite, kaip tai skanu!
Geltonos, raudonos, žalios, violetinės, purpurinės ar juodos slyvos pasižymi maloniai kontrastuojančiu saldžiarūgščiu skoniu, jaučiamos šiek tiek pikantiškos natos.
Puikiai pažįstamos slyvos yra ne tik skanios, naudingos sveikatai, bet ir nuostabiai atsiskleidžia įvairiuose patiekaluose. Ekspertų teigimu, jų panaudojimo galimybės itin plačios: nuo prancūziškų desertų klafučių iki pagardų blynams, varškės ar mėsos patiekalams. Tad ką gaminti iš šių kaulavaisių, ...
Drėgnas ir gausus šokolado pyragas – tiesiog nesugebėsite jam atsispirti.
Žiemą sodininkams daugiau darbo namuose nei lauke, kur tamsu ir šalta. Kita vertus, net ir sausį atsiranda darbų sode.
Rudeniui vis stipriau įtvirtinant savo teises ir nuėmus derlių darbai sode bei vejos priežiūra dar nesibaigia.
Šiais metais sodininkus nudžiugino obuolių, kriaušių ir slyvų derlius. Tačiau visiškai nenudžiugino stiprūs, uraganiniai vėjai, kuriais baigiasi kiekvienas karščio periodas. Taigi soduose liko daug aplaužytų medžių, neatlaikiusių derliaus antsvorio ir stichijos šėlsmo. Ką daryti?
Rudens karalienės – slyvos: teigiamai veikia širdį ir kaulus, bet turi vieną nepageidaujamą poveikį (61)
Slyvos – saldus, sultingas ir skanus kaulavaisis. Iš slyvų verdami ne tik įvairiausi džemai, gaminami čatniai, bet ir kepami slyvų pyragai, keksiukai, netgi kompotai.
Receptu dalijasi jauniausias Lietuvos virtuvės šefas Rokas Galvonas.