sirupas

10 straipsnių

Sirupas (pranc. sirop, arab. شراب صيدلاني‎) – koncentruotas sacharozės ir kitų cukrų (gliukozės, fruktozės, maltozės) grynas ar mišrus tirpalas vandenyje ar vaisių sultyse.

Jeigu dar nemėginote, pabandykite iškepti granolą keptuvėje, ne orkaitėje – lengviau maišyti ir daug greičiau pagaminama. Kakavinė granola, pagardinta uogomis – labai skani. Iškepusią ir atvėsusią granolą sudėkite į uždarus indelius.

Svarainiai, tolimi obuolių ir kriaušių giminaičiai, yra rudeniniai vaisiai, kurie kai kam gali būti mažai pažįstami. Maži, gruoblėti obuoliukai prinokę įgauna citrinų geltonumo spalvą. Tačiau kitaip negu obuolių ir kriaušių, svarainių neįmanoma valgyti žalių. Jei pabandysite jų atsikąsti, skaudžiai ...

REUTERS

Šiltesniam orui galiausiai pasiekus šiaurės rytines Jungtinių Valstijų teritorijas, klevų sirupo gamintojai trečiadienį, kovo 4 dieną, pradėjo iš medžių rinkti sulą.