Vos iš keturių ingredientų pagaminamas kukurūzų dribsnių desertas su šokoladu ir žemės riešutais. Traškus sodraus skonio gardėsis. Kukurūzų dribsnių desertą gaminkite ir kasdienai, ir šventėms.
riešutai
231 straipsnių
Riešutas – stambus sausasis uždarasis vienasėklis vaisius. Apvalkalas – kietas sumedėjęs kevalas.
Džiovinti riešutai ir vaisiai yra patogūs užkandžiai, kuriuos paprasta įsimesti į kuprinę ar rankinę keliaujant, o sušilus orams – ir stovyklaujant. Gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė sako, kad šie produktai suteikia daug energijos organizmui, tad jie idealiai tinka saikingam vartojimui norint p...
Mitybos specialistai pastebi, kad šiuose riešutuose ypač gausu omega-3 riebalų rūgščių, kurios mažina uždegimą ir apsaugo nuo širdies ir kraujagyslių ligų.
Jeigu dar nemėginote, pabandykite iškepti granolą keptuvėje, ne orkaitėje – lengviau maišyti ir daug greičiau pagaminama. Kakavinė granola, pagardinta uogomis – labai skani. Iškepusią ir atvėsusią granolą sudėkite į uždarus indelius.
Ar tinkamai, sveikai maitinatės rodo ne tik savijauta, kūno svoris, bet ir dantų būklė. Jei dažnai tenka lankytis pas odontologą, viena iš priežasčių gali būti ir mityba, juo labiau, jei pareigingai puoselėjate dantų higieną – du kartus per dieną išsivalote dantis, tarpdančius valote tarpdančių siūl...
Profesorius paaiškino, kokių 6 riešutų derinys kasdien padės sustabdyti laiką ir taps tikru jaunystės eliksyru (1)
Tikriausiai visi esame girdėję, kad valgyti riešutus yra sveika ir jų vartoti reikėtų kuo įvairesnių. Tačiau kokie riešutai yra naudingiausi mums? Galbūt kažkurių kaip tik reikėtų valgyti kuo mažiau? Vilniaus universiteto Medicinos fakulteto profesorius Rimantas Stukas sudėjo visus taškus ant „i“ ir...
Kai vien ledai atrodo nuobodu, gaminkite kavos ir ledų desertą. Ir paruošite akimirksniu – vos per minutę. Kavos ir ledų desertą apibarstykite riešutais.
Lėtiems tobuliems pusryčiams gaminkite varškėčius su klevų sirupu. Bus taip skanu, kad ir nenorėsite niekur skubėti. Patiekite varškėčius apibėrę smulkintai riešutais.
Tofu apkepe gausu baltymų, kurie suteiks sotumo jausmą, bet taip pat šis apkepas yra ir šiek tiek saldus. Todėl tiks jeigu norite saldesnių pusryčių ar pietų, bet taip pat gali būti ir sotus desertas. Prie šio tofu apkepo puikiai tiks bet kokios uogos ar augalinis jogurtas.
Naminio griliažo tikrai dar nebūsite ragavę. Tad puiki proga jo padsigaminti patiems. Naminį griliažą gabaliukais pjaustykite, kai atvės.
Kelių puikiai pažįstamų produktų vartojimas gali atstoti onkologinių susirgimų profilaktiką.
Karo metai pakeitė ir Lietuvos parduotuvių lentynas: pirkėjai ilgisi „baltojo aukso“ iš Ukrainos (2)
Praėję vieni karo Ukrainoje metai pakoregavo ir maisto prekių asortimentą Lietuvos prekybos tinkluose. Jau sunkiau bus rasti rusiškos sodos, o pirkėjai pasigenda ukrainietiškos druskos, kurią teko keisti lenkiška arba itališka.
Migdolų nauda gerai žinoma mokslininkams ir mitybos specialistams. Puikiai žinoma, kad riešutai yra labai sveiki ir beveik neturi kontraindikacijų, nebent esate jiems alergiški. O vienais sveikiausių riešutų pagrįstai laikomi migdolai.
Neabejotinai girdėjote, kad riešutai – išskirtinai vertingi sveikatai. Šie traškūs užkandžiai naudingi širdžiai, mažina cholesterolio lygį, netgi padeda lieknėti.
Nors didžioji dalis riešutų į Lietuvą atkeliauja iš tolimų kraštų, rudeniui įsibėgėjant jų galima rasti ir mūsų šalies miškuose. Anot gydytojos dietologės dr. Editos Gavelienės, riešutai vertinami dėl juose esančių mononesočiųjų riebalų, mažinančių širdies ligų riziką, organizmui svarbių mineralų, b...
Kas išduoda, kad riešutai nebetinkami vartoti – perspėja, kad tokie gali sukelti rimtą apsinuodijimą
Riešutai – mūsų organizmui itin reikalingas ir naudingas produktas, turintis gausybę mineralinių medžiagų ir skaidulų. Vis dėlto rinkoje esant nemažai šių produktų pasiūlai, dažnai nesusimąstome, ką perkame – iš pažiūros vienodi riešutai smarkiai skiriasi savo skoniu ir kokybe. Ekspertai dalijasi sa...
Sveika mityba yra svarbi, bet daugeliui žmonių nelengva kasdien valgyti tinkamai pasirinktą maistą. Naujo tyrimo metu mokslininkai išanalizavo sveikų ir nesveikų maisto produktų poveikį bei apytikriai įvertino tam tikrų mitybos pokyčių naudą pagal amžių ir lytį, skelbia webmd.com.
Dar prieš porą dešimtmečių į riešutmedžius Lietuvoje buvo žvelgiama kaip į beverčius medžius, netinkamus net malkoms, tačiau dabar požiūris pasikeitęs kardinaliai – vis daugiau ūkininkų ir sodininkų ryžtasi auginti lazdynus ir graikinius riešutmedžius, rašoma pranešime.
Riešutai ir džiovinti vaisiai – puikus būdas užkandžiauti sveikai. Visgi aukščiausius kokybės standartus taikantys riešutų tiekėjai pastebi, kad iš pirmo žvilgsnio vienodi riešutai, kurių pasiūla rinkoje didelė, gali absoliučiai skirtis savo kokybe, o vartotojai likti nemaloniai nustebę. Visgi šiand...
Būtų sudėtinga rasti žmogų, kuris nemėgsta užkandžiauti, tačiau dar sudėtingesne užduotimi tampa bandymas gausiame užkandžių asortimente rasti tai, kas ne tik skanu, bet ir sveika. Kaip rašoma pranešime spaudai, rekybos tinklas „ Lidl “ bei naujieji tinklo partneriai augalinės mitybos klausimais org...