Jei turite vištienos filė, gaminkite ją su česnakiniu grybų padažu. Patikiname: bus be galo skanu. Patiekdami vištienos filė apibarstykite žalumynais.
receptai
1452 straipsnių
Visi receptai vienoje vietoje - 1000receptu.lt
Taip, kotletus galime kepti ne tik iš mėsos, tačiau ir iš kruopų, daržovių ar grybų. Skoniu nė kiek nenusileidžia mėsiškiems. Kotletus patiekite su bulvių koše ar grikiais.
Šiandien tinklaraščio „Maisto mėgėja“ autorė Kristina Naturjevienė dalijasi receptais, kurie dar niekada nieko nenuvylė. Pagal juos paruošti patiekalai patinka ne tik šeimos nariams, bet ir tinklaraščio kūrėjos sekėjams. Kviečiu išmėginti ir jus. Tekste yra šių patiekalų receptai: sultinga ir minkšt...
Išlindę pirmieji saulės spinduliai ir vis labiau džiuginantys šiltėjantys orai ne vieną paskatino nupūsti dulkes nuo žiemojusių kepsninių ir jau atidaryti grilio sezoną. Ant grotelių šonus kaitinantys skaniausi šonkauliukai ir sultingi kepsniai – kas galėtų atsispirti šiam gardžiam malonumui?
Spalvomis džiuginantys ir skonių deriniais stebinantys „poke bowl“ dubenėliai sparčiai išpopuliarėjo visame pasaulyje. Pasigaminti paprasta ir nebrangu, tikrai sotu, o receptų tokia galybė, kad tą patį patiekalą net ir kasdien galite atrasti vis iš naujo – ar dar reikia ieškoti kitų priežasčių juos ...
Šventes lietuviai mėgsta švęsti gausiai, tad ir margučių ant Velykų stalo įprastai puikuojasi kur kas daugiau, nei spėjame suvalgyti. Ką daryti su likusiais virtais kiaušiniais ilgai svarstyti nereikės – pirštus apsilaižysite nuo šių idėjų!
Neabejojame, kad ir jūsų virtuvėje – šventinės nuotaikos. Jei dar trūksta idėjų, ką pagaminti Velykų stalui, kviečiu pasidairyti. Maisto tinklaraštininkės dalijasi pačiais įvairiausiais receptais – nuo šaltų užkandžių iki gardžių desertų. Tekste šie receptai: mandras zuikis su džiovintais pomidorais...
Braunis – greitas ir skanus desertas jūsų Velykų stalui.
Jei namuose turite lavašo su lašiša, – nepražūsite. Beregint susuksite ypatingo skonio suktinukus, o visi stebėsis, kaip greitai jūs tai padarėte. Lavašo su lašiša suktinukų gaminkite didesnį kiekį – nerizikuokite, kad pritrūktų.
Artėja Velykos – metas ne tik galvoti apie margučius, kepti pyragus, bet ir išbandyti gardžius užkandžius. Įvairiausi paštetai nuo seno atsiduria ant Velykų stalo, mat tai taupus, nesunkiai pagaminamas ir be galo skanus patiekalas. Jūsų dėmesiui – net 3 paštetų receptai: tradicinį kepenėlių, grybų i...
Artėjant gražiausiai pavasario šventei, daugelis jau verčia receptų knygų lapus ir ieško idėjų, kuo nudžiuginti šeimos narius. Pavasaris į kasdienį mitybos racioną atneša daugiau lengvumo, tad ir gausiai nukrauti šventiniai stalai gali džiuginti sočiais, tačiau sveikesniais patiekalais.
Varškės apkepas – vaikystę primenantis patiekalas, kurį valgo bene visi: ir vaikai, ir suaugę. Dietistė sveikos mitybos specialistė Vaida Kurpienė kviečia išbandyti ir kitokius nei esate įpratę varškės apkepus – tokiu būdu galima rasti tokį pat skanų, bet ilgiau suteikiantį sotumą suteikiantį ir maž...
Tikra tiesa – vis dažniau švysčiojanti saulė liudija pavasarį, o kartu su juo į virtuvę grįžta šiltesnio sezono patiekalai. Nors šaltibarščiai – karštymečio sriuba, ji vis dažniau atsiduria ant stalo. Nes tai – tikras pavasario šauklys. Tekste pateikiau 7 šaltibarščių receptus, tiksiančius bet kokia...
Artėjantis ilgasis šventinis savaitgalis verčia pagalvoti, ką skanaus galime pasigaminti ir pavaišinti artimuosius ar draugus. Šiltėjantys orai į mūsų virtuves atneša jau pamėgtus ir per trumpą laiką paruošiamus patiekalus, kurie pradžiugins kiekvieną.
Užsimanę balandėlių žinome, kad virtuvėje teks šiek tiek užtrukti. Tačiau jau vien pagalvojus apie gardų patiekalą, ima rinktis seilės. Šįkart siūlome balandėlius gaminti kitaip – kepti juos orkaitėje.
Laidoje „Gamink su Dvaro. Legendos virtuvėje“ jau lankėsi ne viena ryškiausia Lietuvos legenda. Šį kartą garsusis žurnalistas Orijus Gasanovas kartu gaminti pasikvietė legendinį kulinarinių laidų vedėją, virtuvės šefą Robertą Ščesnavičių. 4000 receptų sukūręs Robertas parodė, kaip pasigaminti nesudė...
Jei dar neteko valgyti perlinių kruopų košės su grybais, būtinai išbandykite. Visi ingredientai puikiai dera šiame patiekale. Vienas iš svarbių niuansų gaminant perlinių kruopų košę, – nepervirti jų: kruopos turi būti kramtomos konsistencijos.
Yra receptai ir yra receptai „Iš aukso fondo“. Delfi Maistas jau keleri metai renka išskirtinius receptus, kurie į mūsų virtuves atėjo iš tėvų, senelių, giminaičių. Tai tokie receptai, kurie gyvuoja keliasdešimt ar net per šimtą metų, tačiau iki šiol pagal juos tebėra gaminami patiekalai – gardūs, k...
Morkų salotos – daugelio pamėgtas receptas.Maisto tinklaraščio „Kūmutės virtuvė“ autorė Renata Šniolienė yra išbandžiusi ne vieną receptą iš interneto platybių ir dalijasi labiausiai patikusiu deriniu. R. Šniolienei itin patiko svogūno apkepimas aliejuje, tai morkų salotoms suteikia nepakartojamą po...
Įprastą patiekalą visada galima atnaujinti, pakeitus ingredientus ar pridėjus į jį naujų. Taip pasielgė ir tinklaraščio „Maisto mėgėja“ autorė Kristina Naturjevienė. Receptų kūrėja iš Kauno mėgsta ieškoti naujų skonių ir, sako, dažnai tai labai pasiteisina.