rabarbarai

58 straipsnių

Rabarbaras (lot. Rheum, angl. Rhubarb, vok. Rhabarber) – rūgtinių (Polygonaceae) augalų gentis, kuriai priklauso daugiamečiai žoliniai augalai. Turi storus, sumedėjusius šakniastiebius ar šaknis bei aukštus lapuotus stiebus (iki 2 m aukščio). Lapai dideli, prie stiebo pamato sudaro skrotelę. Žiedai smulkūs, balsvi, sutelkti varpos arba šluotelės pavidalo žiedynuose. Vaisius – riešutėlis.

11 receptų, ką galite pagaminti iš rabarbarų, rasite ČIA.

Apie rabarbarų naudą mūsų organizmui rasite dietologės Vaidos Kurpienės tekste.

Rabarbarų ir braškių uogienė – ypač gardi. Rabarbarai puikiai dera su obuoliais, braškėmis, avietėmis, gervuogėmis, apelsinais, citrinomis, taip pat ir karamele, vanile, medumi, cinamonu, imbieru, mėtomis. Rabarabarų ir braškių uogienė puikiai tinka su kiauliena.

2024.05.30 00:00
Roma Macijauskaitė

Kada, jei ne dabar! Kai pats rabarbarų sezonas, būtent dabar reikia mėgautis skinti šio augalo stiebus ir gaminti gardžius patiekalus su malonia rūgštelės nata. Šiame tekste rasite šiuos receptus: tradicinis rabarbarų pyragas, trupiniuotis su rabarbarais ir braškėmis, obuolių ir rabarbarų pyragas su...

2024.05.11 11:50