Gardus ir kvapnus obuolių pyragas, kuriuo galėsite palepinti savo artimuosius. Sviestinė tešla ir drėgni aromatingi obuoliai. Kepkite obuolių pyragą apie 40-45 minutes, kol gražiai paruduos.
pyragas
493 straipsnių
Pyragas – kepinys, priklausantis vienam iš dviejų kepinių tipų:
- pyragai iš tešlos su saldžiu ar mėsišku arba kitokiu įdaru. Tokie pyragai anksčiausiai pyragai paminėti XII a. Anglijos šaltiniuose.
- pyragai iš pagerintos tešlos su cukrumi ir riebalais.
Sutikite – kai patiekalu „rūpinasi“ orkaitė, daug patogiau. Lieka laiko poilsiui ar kitai veiklai. Tad šiandien dalijuosi 13 orkaitėje pagaminamų receptų – ir karštų patiekalų, ir pyragų. Tekste rasite šiuos: vištienos kulšelės „Apsimetėlės“, nugarinės kepsniai, Velingtono kepsnys su lašiša, bulvių ...
Tokio pyrago receptas – tikra palaima nuolat skubantiems žmonėms. Kaip teigia recepto autorė tinklaraščio „Maisto mėgėja“ kūrėja Kristina Naturjevienė, šis varškės pyragas pagaminamas labai greitai ir paprastai. O yra labai gardus, purus ir minkštas biskvitinis sluoksniuotas varškės pyragas. Belieka...
Minkštas, purus rikotos sūrio pyragas negali nepatikti. Gaivumo suteiks mėlynių uogos. Iškepusį rikotos sūrio pyragą apibarstykite cukraus pudra.
Minkštas, gardaus saldžiarūgščio skonio – toks yra šis kivių pyragas. Jis ne tik labai skanus, bet ir atrodo efektingai. Kivių pyragą valgykite tiek šiltą, tiek atvėsusį.
Kokios šv. Velykoms be desertų. Paprašyta pasidalyti gardžiomis rekomendacijomis, maisto tinklaraščio „Zinos virtuvėje“ autorė Zina Bružienė siūlo išbandyti šiuos desertus: „Paukščių pieno“ pyragas, karališkas varškės pyragas, rageliai su zefyru, prancūziškas pyragas su migdoliniu kremu, šokoladinis...
Įvairūs namuose ruošti kepiniai – toli gražu ne tik šaltojo sezono palydovai. Lietuviai tikrai mėgsta namuose tapti kepėjais, konditeriais, o ypač tai išryškėja artėjant šventėms. Tekste rasite gardžiausiu praėjusiais metais išrinktą pyragą, šokoladinį pyragą su razinomis, šokoladinį burokėlių pyrag...
12 gardžių Kristinos idėjų šv. Velykų stalui – nuo populiariausių mišrainių iki burnoje tirpstančių pyragų (1)
Šis tekstas tikrai patiks tiems, kas jau dėlioja Velykų stalo valgiaraštį. Tinklaraščio „Maisto mėgėja“ autorė Kristina Naturjevienė dalijasi net 12 receptų, kurių kiekvienas išbandytas ir valgytojų patvirtintas – labai gardu! Beje, visi patiekalai gana nesudėtingai paruošiami. Tekste rasite šiuos r...
Puikus tradicinis graikų virtuvės patiekalas – graikiškas špinatų pyragas „spanakopita“. Gana nesudėtingai pagaminamas. O iškeps graikiškas pyragas per 40–50 minučių.
Nijolė Narmontaitė jautriai apie lemtingas gyvenimo akimirkas ir kodėl vykdama į Tenerifę aplankyti sūnaus lagamine skraidinasi žarnas (4)
Šį kartą „Mamų virtuvėje“ apsilankė nepakartojama Nijolė Narmontaitė. Žinoma aktorė ir rašytoja žiūrovams parodė, kaip iškepti itin paprastą, bet gardų slyvų pyragą. Juo N. Narmontaitė nuolat vaišina svečius ir savo knygų pašnekovus. Drauge su laidos vedėja Egle Kernagyte-Dambrauske ji kalbėjosi api...
Kviečiu proga paragauti lietuviškų patiekalų. O jų – pačių įvairiausių – galima pasigaminti namuose. Tekste – 9 laiko patikrinti patiekalai. Tekste rasite šiuos receptus: Maltos mėsos troškinys su daržovėmis, avinžirniais ir alyvuogėmis, Cinamoninės bandelės, Virtų bulvių cepelinai su varške, Vištie...
Tradicinio šakočio namuose išsikepti greičiausiai nepavyks. Tačiau kuo puikiausiai galima iškepti tokį pat skanų šakočio pyragą, nė kiek neprastesnį už raguotąjį skanumyną.
Paragavę kreminio sūrio pyrago nustebsite, koks gaivus ir skanus šis desertas. O paruošti jį – itin paprasta. Kreminio sūrio pyrago nereikia kepti – tik palaukti, kol šaldytuve atvės.
Šį receptą Ona Skavronskienė gavo iš kaimynės Ramunės. „Tik aš jį truputį pakoregavau pagal save. Mano šeimai labai patinka“, – sako Biržų rajone Bliūdžių kaime gyvenanti moteris.
Apie tokius trapios tešlos pyragus sakoma – tirpsta burnoje. Ir tikrai – šis trapus sviestinės tešlos gardėsis tirpsta burnoje. Gamindami trapios tešlos pyragą neužtruksite, beliks sulaukti, kol savo darbą atliks orkaitė.
Neįprastas pyragas sulaukė internautų dėmesio – praminė radioaktyviu ir prašė pasidalyti receptu (1)
Sutikite: dažnai taip būna, kad tai, ką gaminsite, lemia vienas ar kitas šaldytuve ar spintelėje laukiantis produktas. Taip nutiko ir maisto tinklaraščio „NerLin virtuvės džiazas“ kūrėjai Neringai Lindman. Pirkdama pieno produktą nežinojo, kur panaudos, tačiau jau po kelių dienų šovė puiki mintis. N...
Purus ir gaivus yra šis citrininis sūrio pyragas. Jo „vyšnia ant torto“ – citrinos sultyse ir meduje virtos citrinos žievelės. Šį pyragą galima ruošti nedideliuose stikliniuose indeliuose – atskiromis porcijomis.
Nežinau, kaip jūs, bet aš kiekvieną savaitgalį kepu pyragą. Būtų laiko, kepčiau ir dar dažniau – skanūs desertai visada džiugina. Neabejotinai tokie yra ir maisto tinklaraštininkių pyragai. Tekste rasite šiuos receptus: pyragas „Karpatka“, geriausias pasaulyje pyragas, meduolių tortas vos iš 3 ingre...
Apelsinai – šaltojo meto vaisius, tačiau šį pyragą su karamelizuotais apelsinais norėsite valgyti ištisus metus. Ypatingo skonio desertas, kuriame susimaišo vaisių gaiva, karamelės saldumas bei sūrumas ir minkštas biskvitas. Pyragu su karamelizuotais apelsinais vaišinkite artimuosius ir svečius.
Puri, kreminė, burnoje tirpstanti bulvių košė yra paprastas, pigus ir itin skanus patiekalas. Jį mėgsta tiek suaugusieji, tiek vaikai, o jeigu tradicinį receptą pagardinsite paprastu priedu, košė bus tiesiog neatsivalgoma.