Prenumeruok

prieskoniai

prieskoniai

Prieskonis - prieskoninių augalų dalys ir jų mišiniai, suteikiantys skonį, aromatą ir spalvą gaminamam patiekalui. Svarbiausia paskirtis — pagerinti maisto skonį ir aromatą, sukelti apetitą, o kartais užslėpti nepageidaujamas savybes. Vartojamos įvairios augalų dalys: džiovintos sėklos, vaisiai, šaknys, žievė grūdelių, lapelių, žiedų, šaknų miltelių pavidalais. Aliejiniai prieskonių mišiniai ne tik sustiprina patiekalo skonį, bet ir padidina jo kaloringumą. Prieskoniai skiriasi nuo žalumynų. Lapinės, žaliosios augalų dalys taip pat tinka pagardinti maistą, tačiau jos (pvz., krapai) gali būti naudojamos šviežios, o prieskoniai – tik sudžiovinti.

NAUJIENOS

Numesti svorio, paspartinti medžiagų apykaitą ir gyventi laimingiau... Mitybos specialistas, populiarus autorius ir puikiai vertinamos tinklalaidės...

Plėšyta kiauliena – be galo populiarus patiekalas , be kurio dažnas amerikietis neįsivaizduoja savo vasaros. Nenuostabu – specialiu būdu paruošta...

Nenumaldomai artėjant vasarai, daugelis jau spėjo išsitraukti savo kepsnines ir atidaryti grilio sezoną. Tačiau norint ne tik mėgautis smagiu laiku...

Tofu varškės kepsneliai – ir pusryčiams, ir pietums, ir vakarienei. Augalinio maisto ir tūkstančio skonių chameleonu vadinamą sojų pupelių...

Iš Šiaurės ir Rytų skalaujamas Viduržemio jūros, apdovanotas balto smėlio paplūdimais ir kvapą gniaužiančiais saulėtekiais Tunisas turi viską,...

Kai kurie grilio mėgėjai iki šiol gamina tik klasikinius mėsainius. „Baiminamasi eksperimentuoti, bet visiškai be reikalo, – tvirtina Šiaulių...

TOP 20. Geriausi 2022 metų Lietuvos restoranai  (1)

2023 m. balandžio 12 d. 11:14

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10