prieskoniai

prieskoniai

Prieskonis - prieskoninių augalų dalys ir jų mišiniai, suteikiantys skonį, aromatą ir spalvą gaminamam patiekalui. Svarbiausia paskirtis — pagerinti maisto skonį ir aromatą, sukelti apetitą, o kartais užslėpti nepageidaujamas savybes. Vartojamos įvairios augalų dalys: džiovintos sėklos, vaisiai, šaknys, žievė grūdelių, lapelių, žiedų, šaknų miltelių pavidalais. Aliejiniai prieskonių mišiniai ne tik sustiprina patiekalo skonį, bet ir padidina jo kaloringumą. Prieskoniai skiriasi nuo žalumynų. Lapinės, žaliosios augalų dalys taip pat tinka pagardinti maistą, tačiau jos (pvz., krapai) gali būti naudojamos šviežios, o prieskoniai – tik sudžiovinti.

NAUJIENOS

Žvelgiant į naujos kartos „Opel Mokka“ net sunku patikėti kas yra šio automobilio donoras – gamintojas itin meistriškai užmaskavo pirmapradę...

Žvelgiant į naujos kartos „ Opel Mokka “ net sunku patikėti kas yra šio automobilio donoras – gamintojas itin meistriškai užmaskavo pirmapradę...

Maistui skonį suteikia ne tik ingredientai ar prieskoniai, bet ir indai , kuriuose maistas ruošiamas. Dėl savo kepimo ir skrudinimo savybių ypatingai...

Ant grilio galima kepti ne tik šašlykus ar mėsos kepsnius, bet ir virti sriubas, plovą ar gaminti įvairiausius troškinius. Vienas jų – pasaulyje...

Jums įdomu, kaip žmonėms pavyksta išsaugoti nuostabiai kvepiančius namus? Štai keli tokių žmonių patarimai.

Atšilus orams lauke kepama mėsa tampa bene kiekvieno savaitgalio tradicija. Tačiau ar tikrai žinome, kaip tinkamai ją iškepti? Tam, kad mėsa...

Užkalnis gavo pauostyti pipirų  (105)

2021 m. gegužės 1 d. 13:42

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10