Plačiakakčiai

17 straipsnių

Ichtiologas Kęstutis Skrupskelis

Europos gėluose vandenyse aptinkama daugiau nei 100 natūraliai gyvenančių vietinių žuvų rūšių, tuo tarpu Lietuvos gėluose ir tarpiniuose vandenyse ( Kuršių mariose) aprašytos tik 46 gėlavandenės ir praeivės žuvų rūšys.

Nacionalinė akvakultūros ir žuvų produktų gamintojų asociacija

Hormonų veikla iki šiol lieka vienu paslaptingiausių procesų, vykstančių žmogaus kūne. Jais smegenys tarsi susisiekia su kūnu, savotiškai nurodydamos, kaip žmogui jaustis. Hormonų veiklos sutrikimai vargina daug žmonių, ypač moterų, ir šių sutrikimų priežasčių gali būti įvairių – nepakanka būtinų ma...

Nacionalinė akvakultūros ir žuvų produktų gamintojų asociacija

Didžiosios žiemos šventės – puikus metas paskanauti sočių ir maistingų žuvies patiekalų, tačiau tam reikia pasirinkti tinkamą žuvį. Geriausiai tam tiks šviežia, tvenkiniuose išauginta žuvis. Šie žuvų produktai nesunkiai randami vietinėse parduotuvėse, todėl nekils abejonių dėl jų šviežumo, be to, iš...

Virtuvė – tai vieta, kurioje nuolat vyksta kūrybinis darbas. Be to, šioje namų kertelėje kūnas pasikrauna nauja energija tam, kad galėtų toliau tęsti dienos darbus. Todėl labai svarbu, kad virtuvėje ruošiami patiekalai neapsunkintų kūno ir suteiktų kiek galima daugiau organizmui reikalingų medžiagų....

Platus maisto pasirinkimas parduotuvėje greitai išlepina pirkėją. Esame įpratę kiekvieną dieną gauti būtent tai, ko tą minutę trokštame. Bet įvairiais maisto produktais nukrautos lentynos akimirksniu gali praryti laiką ir energiją. Vienintelė išeitis – paruošti namų darbus ir prieš keliaujant į prek...

Šaltuoju metų laiku vertingų maisto produktų parduotuvėse pastebimai sumažėja. Šviežių daržovių metas baigiasi ir daugelis virtuvės spintelėse puola ieškoti lengvos išeities – miltinių produktų ir pusgaminių. Dėl šios priežasties ne vienas ima skųstis mieguistumu ir suprastėjusia figūra. Išeitis – v...

Vienoms šventėms baigiantis ir artėjant kitoms kiekvienas nori pasilepinti gardesniu kąsniu ir paruošti šeimai šį tą ypatingo. Tačiau entuziazmas greitai išblėsta supratus, kiek laiko atima naujų skonių paieška virtuvėje. Vis dėlto, apsukrūs virtuvės meistrai žino, kad vakarienei pasirinkus žuvies p...

Žuvis ir jų produktai turi daug vertingų savybių. Juose gausu riebaluose tirpių vitaminų A, D ir nemažai vandenyje tirpių B grupės vitaminų. Ant stalo patiekdami žuvį taip pat papildome mineralų, geležies, kalcio, kalio, fosforo, atsargas bei kompensuojame mikroelementų, jodo, floro, cinko, vario, s...

Kovo ir balandžio mėnesiai kasmet būna bene džiugiausi visiems meškeriotojams. Būtent pirmąją pavasario pusę šalyje įvyksta daugiausia įžuvinimų. Pavasarinio įžuvinimo sulaukė ir Pasvalio gyventojai. Vietos vandens telkiniai pasipildė dideliu kiekiu karpinių žuvų.

Per didžiąsias šventes daugelis lietuvių suskumba praturtinti savo šventinį stalą žuvies patiekalais. Būtent dėl to suintensyvėja ir prekyba gyvomis žuvimis. Tai lemia didėjantį skaičių skundų ir pranešimų dėl netinkamo gyvų žuvų laikymo parduotuvėse esančiuose akvariumuose, nekokybiško žuvų gaudymo...