piperinas

3 straipsnių

Sandrija Čapkauskienė, biomedicinos mokslų daktarė, LSU docentė ir mitybos specialistė

Nuo Antikos laikų, pipirai buvo itin aukštai vertinami ir naudojami ne tik kaip prieskoniai, bet ir dievams pagerbti, ir mokesčiams bei išpirkoms mokėti. Vadinamas „juoduoju auksu“ – vienas pirmųjų Indijos ir Europos prekybos elementų. Pipirai buvo tokie vertingi, kad buvo surengtos ištisos įmanomos...

Sandrija Čapkauskienė, biomedicinos mokslų daktarė, LSU docentė ir mitybos specialistė

Daugelis mokslinių tyrimų rezultatų rodo, kad ciberžolė gali būti ypatingai naudinga stiprinant mūsų organizmo sveikatą. Pastaraisiais metais buvo paskelbta daugiau nei penki tūkstančiai straipsnių apie kurkuminą – Indijos prieskonių ciberžolės pigmentą, suteikiantį auksinę spalvą. Kurkuminas pirmą ...