Patiekalas (angl. dish; rus. блюдо) – valgis, paruoštas iš kelių ingredientų, ir paprastai skirtas valgyti prie stalo kaip pusryčių, pietų, vakarienės dalis. Patiekalai paprastai patiekiami stalo induose – lėkštėse, dubenyse, puodeliuose, salotinėse ir kt. Kai kurie patiekalai gali būti valgomi laikomi rankose ar užmauti ant iešmo (pvz., šašlykas).
Chačiapuri – tiesiog kartvelų virtuvės legenda. Minkštas kelių sūrių patiekalas tiesiog tirpsta burnoje ir negali palikti abejingų. Kadangi...
Kartais netyčia pamatytas patiekalo video ar nuotrauka sužadina tokį smalsumą, kad mikliai pakeiti planus ir gamini pietums visai ne tai, kas buvo...
Varškės apkepas – vaikystę primenantis patiekalas , kurį valgo bene visi: ir vaikai, ir suaugę. Dietistė sveikos mitybos specialistė Vaida...
Jei nuo Kaziuko mugės liko beigelių , jie tikrai pravers šiam pusryčių patiekalui . Maistingam, sočiam ir tokiam, kuris tikrai padės nubusti....
Pietums – makaronai su fetos sūriu ir pomidoriukais. Kreminės tekstūros padažas puikiai tinka prie makaronų ir kuria gurmaniško patiekalo...