patiekalas

patiekalas

Patiekalas (angl. dish; rus. блюдо) – valgis, paruoštas iš kelių ingredientų, ir paprastai skirtas valgyti prie stalo kaip pusryčių, pietų, vakarienės dalis. Patiekalai paprastai patiekiami stalo induose – lėkštėse, dubenyse, puodeliuose, salotinėse ir kt. Kai kurie patiekalai gali būti valgomi laikomi rankose ar užmauti ant iešmo (pvz., šašlykas).

Didelė pica su burata – tikrą malonumą teikiantis patiekalas

Pica su burata – toks patiekalas , kurį gardžiausia valgyti keliems. Didelę picą smagu laužyti ir kabinant buratos sūrį mėgautis maistu ir...

Lašiša su smidrais – ir pietums, ir vakarienei

Sveikai mitybai – lašiša su smidrais . Puikus ir lengvas patiekalas tiek pietums, tiek vakarienei. Lašišą su smidrais patiekite su žaliomis...

Virtuvės šefai pataria, kaip laikyti nuskustas daržoves – išliks kaip šviežios net iki dviejų savaičių (1)

Būna, kad nuskutate daržovių daugiau, nei reikia patiekalui. Neskubėkite išmesti. Virtuvės šefai Paulius Lenkšas ir Pavels Matveks pataria,...

Kalafioro kepsnys – ar galite įsivaizduoti, kaip skanu!

Kalafioro kepsnys – ne tik žaliavalgiams. Šio patiekalo verta paragauti kiekvienam, norinčiam paįvairinti savo valgiaraštį. Nuostabiai skanus...

Troškinta vištiena sultinyje – fantastiškai skanu

Ruošdami pietums vištieną troškinkite ją sultinyje – ji bus sultinga, prisigėrusi gardžių skonių ir aromatų. Šis patiekalas patinka ir...

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10