Prenumeruok

patiekalas

patiekalas

Patiekalas (angl. dish; rus. блюдо) – valgis, paruoštas iš kelių ingredientų, ir paprastai skirtas valgyti prie stalo kaip pusryčių, pietų, vakarienės dalis. Patiekalai paprastai patiekiami stalo induose – lėkštėse, dubenyse, puodeliuose, salotinėse ir kt. Kai kurie patiekalai gali būti valgomi laikomi rankose ar užmauti ant iešmo (pvz., šašlykas).

NAUJIENOS

Daugeliui apsilankiusių Italijoje ir išbandžiusių vietinės virtuvės patiekalus , giliai į atmintį įstringa sunkiai nusakomas, ypatingas itališkos...

Humusas – skanus virtų avinžirnių kremas, paruoštas su citrinos sultimis, tahini (grietinėle arba pasta iš sezamo sėklų) ir alyvuogių aliejumi....

Meksika buvo viena populiariausių šio šaltojo sezono tolimųjų kelionių krypčių. Galbūt tam įtakos turėjo dėl pandemijos kur kas ilgiau turistams...

Šeštadienį(gegužės 14 d.) kauniečiai ir miesto svečiai galės pasitikrinti išgyvenimo žinias ir įgūdžius, o geriausiųjų lauks organizatorių...

Daugeliui šaltiena yra nostalgiškas patiekalas , dar nuo vaikystės užimdavęs garbingą vietą ant vaišių stalo, kai per didžiąsias metų šventes...

Šis krevečių patiekalas Graikijoje laikomas tradiciniu. Na, bent jau daugelyje šalies tavernų jo tikrai galite paskanauti. Kaip užkandis, krevetės...

Užkalnis pietauja gražiausiame Europos mieste  (4)

2022 m. gegužės 1 d. 18:05

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10