Šiandien tinklaraščio „Maisto mėgėja“ autorė Kristina Naturjevienė dalijasi receptais, kurie dar niekada nieko nenuvylė. Pagal juos paruošti patiekalai patinka ne tik šeimos nariams, bet ir tinklaraščio kūrėjos sekėjams. Kviečiu išmėginti ir jus. Tekste yra šių patiekalų receptai: sultinga ir minkšt...
patiekalai
300 straipsnių
Patiekalas (angl. dish; rus. блюдо) – valgis, paruoštas iš kelių ingredientų, ir paprastai skirtas valgyti prie stalo kaip pusryčių, pietų, vakarienės dalis. Patiekalai paprastai patiekiami stalo induose – lėkštėse, dubenyse, puodeliuose, salotinėse ir kt. Kai kurie patiekalai gali būti valgomi laikomi rankose ar užmauti ant iešmo (pvz., šašlykas).
Spalvomis džiuginantys ir skonių deriniais stebinantys „poke bowl“ dubenėliai sparčiai išpopuliarėjo visame pasaulyje. Pasigaminti paprasta ir nebrangu, tikrai sotu, o receptų tokia galybė, kad tą patį patiekalą net ir kasdien galite atrasti vis iš naujo – ar dar reikia ieškoti kitų priežasčių juos ...
Ar kada susimąstėte, kaip į žmogaus vartojamų produktų racioną atkeliavo, pavyzdžiui, jogurtas arba pelėsinis sūris? O kas galėjo sugalvoti sausainius su šokolado gabalėliais? O kaip su bulvių traškučiais? Įdomu, kas tasai juos išradęs genijus? Vis dėlto iš tikrųjų daugelio puikiai žinomų produktų i...
Pasigaminkite ukrainietišką mielinį pyragą „Pagach“. Nors tradiciniai ukrainiečių patiekalai – barščiai, virtinukai, Kijevo kotletai – žinomi visame pasaulyje, kiekvienas Ukrainos regionas turi tik jam būdingą kulinarinį paveldą. Centrinėje Ukrainoje iš kartos į kartą perduodami miltinių patiekalų r...
Silkės patiekalai vienodai aktualūs tiek kasdien, tiek per šventes. Ypač – Kalėdas ir Velykas. Išbandykite šį šventinį silkės receptą.
Patrauklūs ir labai gardūs užkandžiai su šprotais – jie pirmieji dings nuo šventinio Velykų stalo (2)
Jei jau galvojate, ką padėsite ant šv. Velykų stalo, šis receptas – jums. Maisto tinklaraščio „5produktai“ autorė Roma Labžentė dalijasi užkandžio su šprotais receptu.
Šiame beprotiškai skubančiame pasaulyje vis girdime raginimus lėtinti gyvenimo tempą. Psichologinės sveikatos specialistai pataria vengti įtampos, stresinių situacijų, įvertinti, ar viskas, dėl ko taip stengiamės, yra reikalinga. Gal geriau skirti laiko sau, šeimai. Vienas iš tokių būdų – lėti pusry...
Tik patys iškiliausi šou verslo atstovai gali būti pavadinti legendomis. Kiekvieną savaitę laidoje „Gamink su Dvaro. Legendos virtuvėje“ galima išvysti būtent tokius savo srities profesionalus. Šį kartą laidos vedėjas Orijus Gasanovas kartu paeksperimentuoti virtuvėje pakvietė Egidijų Sipavičių, kur...
Tikra tiesa – vis dažniau švysčiojanti saulė liudija pavasarį, o kartu su juo į virtuvę grįžta šiltesnio sezono patiekalai. Nors šaltibarščiai – karštymečio sriuba, ji vis dažniau atsiduria ant stalo. Nes tai – tikras pavasario šauklys. Tekste pateikiau 7 šaltibarščių receptus, tiksiančius bet kokia...
Vilniuje duris atvėrė išskirtinė vieta – čia pavalgys ne tik žmonės: specialų meniu paruošė ir šunims (3)
Vasario 14-ąją, Įsimylėjėlių dieną, Vilniuje duris atvėrė nauja vieta, kurioje skanių patiekalų galite paragauti ne tik jūs, bet ir jūsų augintinis. Gastrobare „The House“ virtuvės šefas Linas Jablonskas šunims ruošia net tartarus. Tiesa, to paties vardo gastrobaras jau 12 metų veikia Druskininkuose...
Vieno puodo ar vienos skardos patiekalai dažnai sulaukia didelio susidomėjimo. Ir visai pelnytai – tokie patiekalai greitai ir lengvai pagaminami, galima pagaminti ir didesnį kiekį. Todėl šiandien maisto tinklaraščio „Valgė spalvė“ autorė išrinko 6 apkepų receptus. Jie ne kartą išbandyti, kepti, tad...
Nuostabus gražgarsčių salotų ingredientų derinys dovanoja tikrą malonumą. Ragaudami šį patiekalą patirsite visa skonių paletę – saldumą, sūrumą, rūgštumą ir kartumą. Na o jei sūris bus brandintas, valgydami gražgarsčių salotas mėgausitės ir umami skoniu.
Patiekalai iš obuolių yra labai paprasti ir skanūs. Tačiau su truputėliu fantazijos ir iš jų galima paruošti daugybę įdomių ir ypatingų patiekalų. Iškeptas obuolys gali tapti ir išskirtiniu šventiniu patiekalu.
Nesumeluosiu – o ir stebėjimai tai liudija – patiekalai, kuriems paruošti pakanka kelių ingredientų, yra vieni populiariausių. Nesudėtingi, greitai pagaminami, ir, svarbiausia, skonis niekada nenuvilia. Tokiais receptais ir dalijasi virtuvės šefai Paulius Lenkšas ir Pavels Matveks, laidos „Lengvai i...
Bulvės – sotus ir pigus įvairių lietuviškų patiekalų ingredientas, kurį rastume kiekvienoje virtuvėje. Be to, pasak gydytojos dietologės dr. Editos Gavelienės, tai ne tik kompleksinių angliavandenių, bet ir kai kurių vitaminų ir mineralų šaltinis, o vidutinė virtų bulvių porcija suteikia apie 7 proc...
Tinklaraštininkė Roma įrodė: už 5 eurus galima pagaminti sočią vakarienę dviem ir net keturiems asmenims ar prabangų desertą (1)
Mintis ruošti valgį už 5 eurus maisto tinklaraščio „5produktai“ autorei Romai Labžentei kilo tada, kai praėjusiais metais stipriai šoktelėjo maisto kainos. Pabendravusi su savo sekėjais Roma išsiaiškino, kad jiems įdomiausi būtent tokie receptai – pigių ir paprastų patiekalų. Taigi, nutarė surengti ...
Sidabras neblizga! Tai suprasdamas Lietuvos vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacijos prezidentas Jaroslav Orševski kitų metų pradžioje dalyvaus didžiausiose ir seniausiose pasaulyje kulinarijos varžybose „IKA Culinary Olympics“. Prieš ketverius metus olimpiadoje apdovanotas sidabro medaliu, jau ...
„Šventinį valgiaraštį sudarėme kartu su vaikais, tad jame kiek daugiau patiekalų nei gaminčiau vien tik suaugusiųjų kompanijai. Vadovavomės taisykle, kad šventės yra visiems ir visi turi turėti bent po vieną mėgstamą patiekalą, tad gaminsim mažomis porcijomis ir mėgausimės įvairove“, – paprašyta pas...
Ruošdamiesi Kūčių vakarienei skaičiuojame, kad ant stalo nugultų dvylika patiekalų. Vargiai ją įsivaizduojame be silkės, kūčiukų ir kisieliaus. Tačiau silkė per Kūčias ne visada buvo tokia populiari, o ir tiek patiekalų kadaise ne visos šeimos galėjo sau leisti. Prof. Rimvydas Laužikas papasakojo, k...
Kasmet kiekvienas lietuvis šių atliekų išmeta pilną vonią: santaupomis galėję virsti pinigai keliauja į šiukšlių dėžę (1)
Šventinis laikotarpis gausus ne tik džiugesio ir šiltų akimirkų, bet ir labai neigiamų procesų, atsiliepiančių ne tik mūsų piniginei, bet ir aplinkai. Vienas tokių – maisto švaistymas. Kūčių, Kalėdų ir Naujųjų metų stalai įprastai nukraunami įvairiausiais valgiais, kuriuos kartais ne tik nepavyksta ...