patiekalai

302 straipsnių

Patiekalas (angl. dish; rus. блюдо) – valgis, paruoštas iš kelių ingredientų, ir paprastai skirtas valgyti prie stalo kaip pusryčių, pietų, vakarienės dalis. Patiekalai paprastai patiekiami stalo induose – lėkštėse, dubenyse, puodeliuose, salotinėse ir kt. Kai kurie patiekalai gali būti valgomi laikomi rankose ar užmauti ant iešmo (pvz., šašlykas).

Roma Macijauskaitė

Motinos dienai paruoškite šventinį stalą. Ant kurio būtų ir įvairiausių užkandžių, ir karštų patiekalų ir gardžių desertų. Būtent tokį valgiaraštį ir sudarė tinklaraščio „Maisto mėgėja“ autorė Kristina Naturjevienė. Tekste rasite šių patiekalų receptus: pikantiška užtepėlė, brusketos su rikotos sūri...

rus.DELFI.lv

Ar kada susimąstėte, kaip į žmogaus vartojamų produktų racioną atkeliavo, pavyzdžiui, jogurtas arba pelėsinis sūris? O kas galėjo sugalvoti sausainius su šokolado gabalėliais? O kaip su bulvių traškučiais? Įdomu, kas tasai juos išradęs genijus? Vis dėlto iš tikrųjų daugelio puikiai žinomų produktų i...