Patiekalai su cukinija

19 straipsnių

Cukinija (Cucurbita pepo var. giromontina) – paprastojo moliūgo (Cucurbita pepo) kultūrinis varietetas. Kilęs iš Šiaurės Amerikos, XVI a. atgabentas į Europą, kur plačiai paplito.

Odeta Kudopčenkienė

Šis metas – pats cukinijų sezonas. Tad pasiūlysiu jums pasigaminti cukinijų ir kukurūzų pyragą, nors gali priminti ir omletą. Skanus, darbo nėra daug, produktai paprasti. Skanus tiek šiltas, tiek šaltas.

Rugpjūčio mėnesį daugelis žmonių džiaugiasi įvairiomis sunokusiomis daržo gėrybėmis, tarp kurių dažniausiai karaliauja cukinijos. Cukinijos – bene kiekvieno lietuvio daržo puošmena, tačiau sulaukus itin gausaus derliaus, neišvengiamai kyla klausimas, ką iš jų pagaminti.

Šiandien draugė, valgydama mano pyragą, pasakė, kad daug žmonių nevertina cukinijos ir nevalgo iš jos pagamintų patiekalų. Manau, tikrai be reikalo, nes kol kas visi gaminti patiekalai (ir blyneliai, ir apkepai, ir įdaryta cukinija ir t. t.) iš cukinijų man ir visiems ragavusiems buvo labai skanūs.

Šis receptas atsiųstas konkursui „Mano mėgstamiausias konservavimo receptas“. Dėkojame Gražinai ir laukiame jūsų receptų.

www.5braskes.lt

Sveikos mitybos žinovai ir gurmanai ypatingai gražiai kalba apie lašišą. Šiuo būdu kepta žuvis bus nesubyrėjusi, sultinga, su apskrudusia odele. Svarbu viso kepimo ir troškinimo metu žuvies orkaitėje nekliudyti, neatidarinėti orkaitės.