Klausimai, kiek pieno produktai reikalingi žmogaus organizmui ir kaip jie veikia sveikatą, kelia nuolatines diskusijas tiek tarp gyventojų, tiek tarp tyrinėtojų. Kiek mažiau diskusijų kyla dėl raugintų pieno produktų. Apie juos, o konkrečiai – apie kefyrą ir pasukas ir paprašėme papasakoti biomedici...
pasukos
6 straipsnių
Pasukos – pieno subproduktas, gaunamas gaminant sviestą. Jos tinkamos valgymui, pašarui arba tolimesniam perdirbimui.
Šaltibarščiai yra tikras lietuvių vasaros simbolis. Kiekviena šeima turi savo receptus, kaip išgauti neprilygstamą šio tradicinio patiekalo konsistenciją bei skonį, o kartu nenuilstamai kuriami nauji šaltibarščių receptai – veganiški, su gazuotu mineraliniu vandeniu, batatų garnyru ar putpelių kiauš...
Užkurkite tikrą konkurencinę kovą šaltibarščiams ir šią vasarą pabandykite gaminti kitokią šaltą sriubą!
Rusijos vyriausybė nutarė pasiūlyti plačiajai visuomenei paragauti įvairiausių delikatesų, kuriais kol kas gali mėgautis tik politinis šalies elitas, rašo BBC.
Kai kalbama apie tai, ką reikėtų gerti vos pabudus ryte, atrodo, kad kiek žmonių, tiek nuomonių. Vieni gina kavą su šlakeliu pieno, kiti tikina energijos pliūpsnį gaunantys iš šviežiai spaustų citrusinių vaisių, o treti, pavyzdžiui, renkasi pasukas su įvairiais pagardais. Mitybos specialistė Evelina...
Išrūgų bei pasukų produktai lietuvių buvo vertinami nuo seno. Pasukos, kurios gaunamos gaminant sviestą, pagal baltymų, riebalų ir laktozės kiekį primena liesą pieną, tačiau jos daug vertingesnės. Pasukos priskiriamos probiotikų grupei, reguliuoja žarnyno veiklą, suteikia energijos, stiprina dantų i...