Nijolia Juchnevič

24 straipsnių

Senovės lietuviai, kaip ir kitos žemdirbių tautos, duoną pelnydavo sunkiu darbu ir kruopštumu, todėl ją brangino, gerbė ir net apie ją kūrė įvairias legendas. Šiuolaikiniai žmonės nuolat skuba siekdami kuo efektyviau išnaudoti savo laiką, todėl dažnai nesusimąsto apie mitybos raciono, ypač – duonos ...

Naujieji metai – bene triukšmingiausia ir įspūdingiausia žiemos šventė, žmonių atmintyje išliekanti labai ilgai. Visai nesvarbu, ar švenčiama mažame būryje draugų, ar trankiame vakarėlyje, nes desertai – neišvengiami šios šventės ingredientai. Naujųjų metų išvakarėse galima ne tik išsikelti naujų ti...

Nors pamažu vėstantis rudens oras ir vis dažniau apsiniaukiantis dangus gali pritraukti į namus liūdesį, tačiau jį išvaryti galima pasitelkus kulinarinius gebėjimus virtuvėje. Juk saldus kepinys gali ne tik pradžiuginti gomurį, bet ir pripildyti namus subtiliai švelniu kepamų pyragų aromatu. Šiuo me...

Kas nėra girdėjęs ar ragavęs legendinio Kuršėnų vyniotinio? Šis visiems gerai žinomas ir be galo gardus skanėstas yra vienas populiariausių konditerijos gaminių, tiek gaminamų namuose, tiek parduodamų parduotuvėse. Šiais laikais tortų, pyragų ir kitų įvairių saldumynų pasirinkimas bei receptų įvairo...

Dažniausiai juoda spalva nėra ta, kurią siejame su gražiai atrodančiu ir gardžiu maistu, tačiau neapsigaukime – kulinarijoje vis dažniau gaminami būtent tokios spalvos patiekalai. Mėsainiai, makaronai, picos, sūriai, lietiniai – juodos spalvos gali būti įvairūs produktai ir patiekalai. Pirmą kartą L...

Kiekviena virtuvės šeimininkė turi savo firminį patiekalą, kuriuo didžiuojasi ir kuris atspindi jos virtuvės tradicijas ir gaminimo subtilybes. Tačiau daugelis mėgstančių sukiotis po virtuvę patvirtins, kad nė vienas negali vadintis tikru maisto ruošimo profesionalu, kol nepagamina tobulo biskvito.

Kokį desertą rinktis, kai norisi ko nors saldaus, bet kartu stengiamasi išsaugoti gražias kūno linijas? Tiek mitybos specialistai, tiek propaguojantys sveiką gyvenseną pataria desertus valgyti saikingai arba rinktis sveikesnius, kuriuose mažiau cukraus. Nors tokių desertų receptų yra begalės, didžio...

Lietuviai savo mitybai skiria vis daugiau dėmesio ir stengiasi rinktis maistiniu požiūriu vertingesnius produktus. Dėl šios priežasties dažnas neretai vengia gaminių su dirbtiniais saldikliais, kuriuos, kaip pigesnį cukraus pakaitalą, gamintojai paprastai naudoja gazuotuose vaisvandeniuose, saldumyn...