Nijolia Juchnevič

Pasaulį užkariauja duona iš vos trijų ingredientų: kaip ją pasigaminti namuose (2)

Duonos istorija skaičiuoja galybę metų, jos receptai per šimtmečius buvo ištobulinti ir praplėsti iki tokios gausos, jog šiandien ji patiekiama net...

Norintiems pasimėgauti ypatingu desertu – 3 sveikesnių pyragų receptai

Net ir tradicinis obuolių pyragas gali būti pagamintas bent šiek tiek sveikiau, o sąžinė, valgant jau ne pirmą jo gabalėlį, – ramesnė. DELFI...

Savaitgalio desertai: legendinis itališkasis tiramisu ir maskarponės pyragai

Turbūt kiekvienas lietuvis yra girdėjęs liaupsių, dedikuotų italų virtuvei. Šios šalies maisto ruošimo tradicijos turi labai gilias šaknis, todėl...

Duonos kelias Lietuvoje: kada ir kaip atsirado pjaustyta duona? (4)

Senovės lietuviai, kaip ir kitos žemdirbių tautos, duoną pelnydavo sunkiu darbu ir kruopštumu, todėl ją brangino, gerbė ir net apie ją kūrė...

Tobuliausias desertas prie kavos – eklerai: kaip juos pagaminti savo virtuvėje

Ekleras – desertas iš plikytos tešlos su kremu viduje – yra laikomas vienu didžiausių prancūzų virtuvės šedevrų. Anot maisto istorikų,...