Liana Davletšina

15 straipsnių

Liana Davletšina alyvuogių aliejaus someljė. Alyvuogių aliejaus someljė labai gerai išmano alyvuogių aliejų: visas gamybos technologijas, veisles, naudingąsias savybes, turi išmanyti, kokiomis savybėmis pasižymi, kaip jį vertinti, kaip uostyti, kaip ragauti, identifikuoti kokybės trūkumus.

Liana Davletšina – bene vienintelė Lietuvoje alyvuogių aliejaus someljė. Išbandžiusi teisininkės amatą moteris suprato – ši sritis per daug sausa jos asmenybei ir išvykusi į Italiją atrado alyvuogių aliejų. Ką daro alyvuogių aliejaus someljė? Kaip degustuojamas aliejus? Bei kaip žinoti, kad nusipirk...

Aliejai tikriausiai yra vieni iš tų produktų, kurių kokybė ir vertingumas yra dažnai aptarinėjami. Galime rinktis iš daugelio rūšių: alyvuogių, rapsų, kokosų, įvairių sėklų aliejų. Rinktis šalto ar karšto spaudimo aliejus. Šį kartą „ Alfas Live “ laidoje lankėsi alyvuogių aliejaus someljė Liana Davl...

Sandrija Čapkauskienė, Liana Davletšina

Riebalai yra svarbi mūsų mitybos raciono dalis – tai ląstelių membranų struktūrinis komponentas, energijos šaltinis, riebalai būtini hormonų gamybai, optimaliai smegenų veiklai užtikrinti (smegenis sudaro apie 60 % riebalų), jie svarbūs tirpių vitaminų, antioksidantų pasisavinimui. Skiriami gyvūninė...

Aliejų pasirinkimas didžiuosiuose prekybos centruose itin gausus. Nors medikai ragina riebalus vartoti atsakingai, tačiau žinome, kad be aliejaus virtuvėje – nė iš vietos. Tad kaip išsirinkti sveikiausią ir daugiausiai naudos organizmui teikiantį produktą? Atsakymai – šiame pranešime spaudai.