laktozė

laktozė

Laktozė (kitaip „pieno cukrus“) – disacharidas, sudarytas iš gliukozės ir galaktozės, randama piene (apie 2~8 proc.). Gaunama iš rūgščių išrūgų, sūrių gamybos produkto, arba iš išrūgų ar pieno filtracijos kietųjų nuosėdų. Laktozė (lot. lac arba lactis) reiškia pieną, o -ozė galūnė reiškia cukrų. Jos formulė C12H22O11.

NAUJIENOS

Tikėtina, kad kai kuriems teko susipažinti su antihistamininiais vaistais. Na, tais nereceptiniais medikamentais, padedančiais palengvinti gyvenimą...

Jei paklaustume gydytojų, dėl kokių bėdų dažniausiai kreipiasi kūdikių mamos, virškinamojo trakto sutrikimai užimtų reikšmingą vietą. Kodėl...

Pablogėjus Vilniaus ir Pekino santykiams bei Kinijos partneriams nutraukiant bendradarbiavimą su Lietuvos įmonėmis, nutrūko ir didžiųjų Lietuvos...

Spuogai kankina įvairaus amžiaus žmones. Nors gali atrodyti, kad kova su akne – kova be pabaigos, svarbu nepasiduoti, nes šią problemą įmanoma...

Išaugus politinei įtampai tarp Lietuvos ir Kinijos bei pastarajai atšaukus artimiausius tiesioginius krovininius traukinius į Lietuvą, šalies maisto...

Kyla daug diskusijų apie pieno produktų naudą ir žalą mūsų organizmui. Vieni sako, kad mums jų vartojimą reikėtų apriboti ar net nutraukti, kiti...

1 2 3 4 5 6 7 8 9