Prenumeruok

klevų sula

Klevų sula sula, tai maistinių medžiagų tirpalas sukauptas medžio šaknyse. Pavasarį sula perduodama po žiemos atsigaunančiam medžio vainikui. Sula pradeda bėgti, kai paros temperatūra pakyla iki 4-6° C ir 2-3 savaites būna tinkama gerti.   

Klevų sula turi apie 4 procentus cukraus, ją galima panaudoti kokteiliuose, gaminti kisielių, girą. Sulos receptų rasite čia.

NAUJIENOS

Sula – maistinių medžiagų, sukauptų medžių šaknyse, tirpalas, kuris pavasarį perduodamas po žiemos atsigaunančio medžio vainikui. Iš klevų...

„Nueinu į mišką ir girdžiu, kaip kalbasi medžiai“, – sako nuo vaikystės pokyčius gamtoje ir orų permainas stebinti marcinkoniškė Janina...

Šiemet kai kurie žmonės klevų sula mėgaujasi jau vasarį. Planuojantiems ją tekinti aplinkosaugininkai primena, kaip tai daryti, kad nepažeistų...

Iki kalendorinio pavasario likus pusantros savaitės, už lango mus pasitinka lijundra, šlapdriba, bet jau pliusinė temperatūra. Kokia buvo ši žiema, ar...

Jei gal­vo­ja­te, kad gam­ta dar gi­liai mie­ga ir sa­vo gė­ry­bė­mis ne­si­da­li­ja, la­bai klys­ta­te. Kėdainių rajono Dotnuvos...

Atėjus pavasariui ir gamtai bundant iš miego vis dažniau prisimename jos teikiamas gėrybes. Viena iš jų – sula . Kada visgi galima pradėti ieškoti...

Kada ir kaip leisti sulą  (2)

2018 m. kovo 26 d. 20:51

Religinis susilaikymas, kuriam ploja visi  (1)

2015 m. kovo 30 d. 09:53