Aš nesu toks jaunas, kaip jums dabar atrodau. Tačiau turėjau karjerą net ir iki tol, kol 1995 m. išvažiavau į Britaniją užsiimti atvirų šaltinių žvalgyba po BBC priedanga.
Kijevo kotletas
38 straipsnių
Kijevo kotletas – vištienos filė kotletas su sviesto įdaru, apvoliotas džiūvėsėliuose ir kepamas aliejuje.
Pastaruoju metu kainoms didėjus kone visuose sektoriuose, jų augimas ypač stebimas kalbant apie restoranus. Sostinėje skaitytojams besistebint, kad kainos čia jau didesnės nei kituose užsienio kurortuose, redakcija nusprendė pasidairyti, kiek Vilniuje gali tekti pakloti už pietums suvalgytą kijevo k...
Tradicinės ukrainietiškos virtuvės ypatumai formavosi šimtmečiais. Patiekalų sudėčiai daug įtakos turėjo kaimyninės šalys, klimato sąlygos, derlingas dirvožemis ir darbštūs vietos gyventojai. Ukrainietiški patiekalai yra gausiai gardinami prieskoniais (dažniausiai naudojamas česnakas) ir, nepaisant ...
Traškūs iš išorės ir sultingi iš vidaus – kas? Atsakymas – Kijevo kotletai. Vien girdint tokį apibūdinimą seilės ima kauptis burnoje. Na, o netrukus sužinosite, kaip, nepamirštant tam tikrų niuansų, šį patiekalą pasigaminti namuose, kad džiugintų ir vaizdas, ir aromatas, ir, aišku, skonis.
Kadangi visuomenė labai jautri ir įtempta, tai pradėsiu jau pirmose eilutėse nuo to, kad visus pakviesiu elgtis atsakingai, viešose vietose laikytis atstumo, dėvėti kaukes, nesigrūsti ir nepažeidinėti karantino reikalavimų.
„ Kijevo“ kotletas, įvairūs mėsainiai ir tradicinės „ Cezario“ salotos – populiariausi patiekalai, kurie iš parduotuvės kulinarijos skyriaus išperkami greičiausiai. Pasak Vilmos Juodkazienės, prekybos tinklo „Iki“ maisto ekspertės, net ir šių visiems gerai žinomų patiekalų skonis gali nustebinti, je...
Greitėjantis gyvenimo ritmas natūraliai keičia mūsų kasdienius įpročius. Jei prieš dešimtmetį maisto išsinešimo paslauga atrodė sunkiai įmanomas dalykas, dabar tai – daugelio kasdienybė.
Lietuvoje dalykai taip eina geryn, kad net Nidoje šis tas eina geryn. Aišku, yra blogesnės naujienos ir yra gerensnės naujienos, ir jos maišosi tarpusavyje.
Turiu gyvenime kelias pramogas, ir viena jų yra rašyti apie maistą, nes rašyti man net labiau patinka, negu valgyti, ir tada stebėti žmonių reakcijas. „Kiek tu gali valgyti“, klausia manęs žmonės, stebėdamiesi, kad aš vieną kartą per savaitę rašau apie maistą. O kiek jie valgo? Kaip krokodilai, suva...
Ponai ir ponios, jaunuoliai ir jaunuolės, draugai ir neapykantos pilstytojai, visiems jums sakau: jeigu laukėte, kada pagaliau baigsis Andriaus Užkalnio gerų restoranų maratonas, kada jau išsisems jo rekomenduojamos vietos su kvapniais padažais ir gomurį glostančiais skoniais, elitiniais produktais ...
Vasara mus palepina karštais orais, kuo tikrai reikia džiaugtis ir tą gerą orą išnaudoti. Vis dėlto kartais to karščio būna tiek, kad nesinori kišti nosies iš kondicionuojamos patalpos ir malonus šaltukas tampa tikrai atgaiva. Būtent tokių dienų metu aš rekomenduoju išbandyti naują, „Pietų pertrauka...
Skaitytojai man sako: „seniai jau nebuvo gero restorano suvartymo, tokio negailestingo“. Žinau, kaip skaitytojai mėgsta gerą subaladojimą, kad paskui komentatoriai galėtų sakyti, kad aš tai savininkų vietoje jį į teismą paduočiau ir prisiteisčiau daug pinigų. Čia toks vienas geresnių iš skeltanagių ...
Neturėjo, už ką nupirkti vaikui valgyti, bet per metus apvertė gyvenimą: dabar galėtų nebedirbti (220)
Neseniai vykusioje pokyčių konferencijoje „ Išdrįsk pradėti “ Milana Jonikienė buvo pristatyta kaip verslininkė, kuri jau šiandien galėtų sau leisti tiesiog nebedirbti. Savo pranešime moteris pasidalijo ir karčiomis gyvenimo pamokomis, kurios padėjo kardinaliai pakeisti gyvenimą.
Tūkstančiai lietuvių keliaują į Ukrainos sostinę ieškodami ten pigių pramogų, restoranų ir barų. Kalbama, kad audringai pašėlti ten galima vos už 10-20 eurų per vakarą. DELFI Kelionių ambasadorius Orijus Gasanovas patikrino, ar tai tiesa, ir sudarė pačių geriausių vietų sąrašą.
Iškart turiu įspėti, kad jeigu savo augintiniams draudžiate užlipti ant jūsų valgomojo stalo ar net prie jo prisiartinti, tai ši apžvalga jums tikrai nepatiks. Taip pat jeigu pykstate ant maitinimo vietų, kurios neleidžia ateiti su mažamečiais vaikais (šiuo atveju įėjimas yra nuo 6 metų), tai vėlgi ...
Palangoje seniai nebuvau, ir turiu jums pranešti, kad čia baisu, kaip visad. Ta prasme, blogiau. Kas buvo sugriuvę, tas dabar sugriuvę dar labiau. Kas buvo tik nušiurę, dabar jau griūna. Kas buvo tiesiog nauja ir neskoninga, tai dabar jau apsilupę ir nušiurę. J. Basanavičiaus gatvė drąsiai gali būti...
Palangoje žuvimi prekiaujanti vieniša Petro Gražulio dukros mama džiaugiasi pelninga vasara: geriausi pirkėjai – rusai (277)
Palangos verslininkai džiaugiasi – pagaliau po daugelio metų vasara karšta ir labai pelninga. Naująjį sezoną jau pradėjusio LNK infošou KK2 žurnalistai, nuvykę į pajūrį, nutarė išsiaiškinti, kiek pinigų atostogoms negaili lietuviai ir užsieniečiai.
Kijevo kotletai yra ganėtinai populiarus, tačiau Lietuvoje dėl gana brangių produktų ir sąlyginai sudėtingo paruošimo dažnai laikomas „ponišku“ patiekalu. Taigi nereikia nė sakyti, kad šeimyna tikrai nudžiugtų, jei šiuos šventinius kotletus pagamintumėte ir jūs.
Prisėdę bet kurioje Lisabonos kavinėje ir atsivertę valgiaraštį rasite bent kelis patiekalus iš menkės : kepta, troškinta, kepta ant grotelių, užkepta... Net ir tradicinis portugališkas užkandis neįsivaizduojamas be menkės.
Žinote, kokia blogiausia mintis pasaulyje, atidarinėjant restoraną? Sakyti „padarom taip, kad visiems patiktų, ir kiekvienas rastų kažką sau“. Arba kai sako „visko po truputį“.