kalafioras

kalafioras

Žiedinis kopūstas arba kalafioras (lot. Brassica oleracea var. botrytis) – bastutinių (Brassicaceae) šeimai priklausanti daržovė. Augalas vienmetis. Stiebas trumpas, su žemai susitelkusiais lapais. Žiedynas šakotas. Žiedkočiai, kaip ir viršutiniai lapai, sustorėję, mėsingi, su žiedais sudaro sultingą, kompaktišką galvutę.

NAUJIENOS

Kinijoje eksponuojamas violetinis kalafioras  (2)

2020 m. gruodžio 1 d. 17:12

Šiuo metu 18-ojoje Tarptautinėje Kinijos žemės ūkio mugėje, vykstančioje pietinėje Kinijoje esančioje Čongčingo savivaldybėje,...

Izraelio virtuvė pradėjo formuotis XX a. viduryje, atkūrus Izraelio valstybę. Jos formavimuisi didelę įtaką turėjo žydų ir Artimųjų Rytų...

Indiškas bulvių ir kalafiorų troškinys  (2)

2020 m. spalio 8 d. 15:38

Šiam patiekalui tereikia tiek mažai ingredientų, šiek tiek prieskonių ir aromatingas troškinys paruoštas. Svarbiausia, kad jį galima valgyti kaip...

Visame pasaulyje populiarėjanti barbekiu kultūra neaplenkė ir Lietuvos. Kepame, skrudiname, verdame, troškiname ir net rūkome. Tam užtenka kokybiškų...

Pavasarį visuomenė gauna daug informacijos apie šviežių daržovių ir vaisių nenuginčijamą naudą sveikatai, nors metų laikų kaitos pagal jų...

Nors karantinas priverstinai uždarė visų barų, gastropub’ų ir restoranų duris, tačiau mylimu profesionalų ruoštu maistu galima saugiai mėgautis...

Sveika pica? Tai įmanoma!  (8)

2018 m. balandžio 23 d. 16:57

2017 metais valgysime violetinį maistą  (20)

2016 m. gruodžio 23 d. 05:30

Žiedinių kopūstų pyragas  (14)

2016 m. lapkričio 1 d. 00:00