Karpis, keptas orkaitėje, gali tapti puikiu patiekalu. O taip pat – švetinio stalo pažiba. Dažnai karpį gaminame Kūčių vakaro vakarienei.
IKI ŪKIS
103 straipsnių
Baltas kaip sniegas desertas, tai – „Rafaelo“ tortas. Nuostabu, kad jį galima pasigaminti namuose ir vos iš kelių ingredientų. „Rafaelo“ tortas – puikus desertas.
Šio mėsainio ingredientai – tradiciniai, tačiau „suskamba“ naujai. Vištien, ananasas ir paprika sukurs ypatingą skonį. Mėsainį patiekite dar šiltą.
Jei senosios mišrainės nusibodo, išbandykite jautienos liežuvio ir marinuotų pievagrybių mišrainę. Gurmanams tikrai ji patiks. Jautienos liežuvio ir marinuotų pievagrybių mišrainę papuoškite krapų šakelėmis.
Šį patiekalą – makaronus su carbonara padažu – neabejotinai aptiksite kiekvienoje Italijos užeigoje ar restorane. Sako, kad jo neparagavus negalima pajusti tikros itališkos virtuvės. Pakvieskite Italiją į savo namus – mėgaukitės makaronais su carbonara padažu, pagamintais jūsų virtuvėje.
Pats metas ruošti savaitgaliui desertą. O varškės tinginys – neabejotinai vienas geriausių pasirinkimų. Kiek kitoks, sveikesnis ir ne toks saldus – šis varškės tinginys patiks net patiems mažiausiems.
Kas nežino nuostabaus skonio gaspačo sriubos. O gardžiausia ji tada, kai ruošama namuose. Gaspačo sriubą pagardinkite pipirais.
Jei dar neturite namuose tradicijos kurį rytą kepti blynus, siūlome pradėti nuo amerikietiškų blynelių. Purūs, minkšti – tiesiog tirpstantys burnoje. Valgykite amerikietiškus blynelius su uogomis, klevų siruou ar mėgstama uogiene.
Turtingos savo skoniu ir maistinėmis medžiagomis yra keptų daržovių salotos su buratos sūriu. pamarinuotas daržoves kepkite vos 5 minutes. Keptų daržovių salotos su buratos sūriu pagardinkite druska bei pipirais.
Išbandykite dar vieną marinatą ir iškepkite naminį kiaulienos šašlyką. Mėsą marinuokite apie 1 valandą.Niekas neatsisakys naminio kiaulienos šašlyko.
Sočios ir maistingos avokadų ir keptos vištienos salotos – puikus pasirinkimas pietums ar vakarienei. Jas ruošiant nereikės nei kepti, nei virti. Avokadų ir keptos vištienos salotų gaminkite didesnę porciją – kad visiems užtektų.
Turėti rūkytos žuvies užtepėlės – labai patogu. Ji tiks ir pusryčiams, ir vakarienei, ir užkandžiui. O paruošiama itin greitai ir paprastai. Rūkytos žuvies užtepėlę patiekite su duoniukais.
Jei norite greitai pagaminamo, bet ne prasto užkandžio, rinkitės ispanišką sumuštinį. Padažas iš šviežių pomidorų – sumuštinio gardumo paslaptis. Ispaniškas sumuštinis sotus, tad juo dalinkitės su artimuoju.
Nesudėtingai paruošiami vištienos petukai su pomidorais ir sojų padažu. Petukai marinuosis pusvalandį, o keps apie 20 minučių, tad teks palaukti. Prieš patiekiat vištienos petukus su pomidorais ir sojų padažu papuoškite bazilikų lapeliais.
Šaltibarščiai – tikra klasika. Kiekvienas gaminantis maistą tueri savo šios šaltos sriubos receptą. Išbandykite šaltibarščius pagalo šį receptą.
Įsileiskite į namus kitų šalių virtuvę – paruoškite vištieną kinietiškai. Tik iš pirmo žvilgsnio gali atrodyti, kad tai – sudėtinga. Išbandykite ir įsitikinsite, kaip paprasta. Papuoškite vištieną kinietiškai kalendrų lapeliais.
Kai norisi lengvo užkandžio, gaminkite keptą fetos sūrį su aitriąja paprika ir čiobreliais. Pikantiškas ir labai gardus. Keptą fetos sūrį su aitriąja paprika ir čiobreliais patiekite dar karštą.
Kitokia nei mums įprasta yra meksikietiška kiaušinienė. Itin patinks naujo skonio ieškantiems, gurmanams. Meksikietišką kiaušinienę pagardinkite pipirais.
Kai karštą ar tiesiog, kai norisi atsigaivinti, – pasiruoškite aviečių limonadą su bazilikais. Gaivus su aitria nata gėrimas jus tikrai nustebins. Tebus aviečių limonadas su bazilikais šios vasaros atradimas.
Bulvių salotos su čiorisu – pikantiško skonio ir labai gardžios. Gaminkite šį patiekalą, kai neturite laiko virtuvei, tačiau norite gardžiai pavalgyti. Bulvių salotas su čiorisu puoškite žiupsneliu smulkintų česnakų laiškų.