Panašu, kad šį savaitgalį sniegą, lietų, vėją pagaliau keis šiluma ir saulės spinduliai, tad pats metas eiti į lauką ir mėgautis grilintais patiekalais bei išbandyti ką nors naujo.
grilio patiekalai
209 straipsnių
Grilio patiekalai yra vadinami patiekalai, kai maistas yra gaminamas ant griliaus. Grilio patiekalų receptus galite rasti DELFI portalo receptų puslapyje.
Nepamirškite šio dalyko, jei kepsite vištienos ar kiaulienos šašlykus – mėsa bus žymiai minkštesnė (1)
Nors įsibėgėjęs pavasaris dar ne visuomet džiugina saulėtais orais, grilio sezono stabdyti niekas neketina – privačiuose kiemuose, sodybose ir paežerėse čirškinamų mėsų kvapai iš tolo kutena nosį.
Ruošiant patiekalus ant grilio, ne ką mažiau svarbu pasigaminti prie jų derantį skanų garnyrą. Juo gali tapti ir paprasčiausios bulvės, juk jas ruošti galima įvairiais būdais.
Prasidėjo šiltasis metų sezonas. Daugumai šis laikotarpis asocijuojasi su buvimu gamtoje, maisto ruošimu grilyje bei smagiais pašnekesiais su mylimais žmonėmis. Tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ kūrėja Kristina Pišniukaitė-Šimkienė – ne išimtis. Garsi nuomonės formuotoja sako, kad vasarą jai labia...
Pagaliau prasidėjusios šiltos dienos skatina kuo daugiau laiko praleisti lauke. Gryname ore norisi gerti kavą, žaisti su vaikais bei, žinoma, gaminti. O pasijusti tikrais grilio patiekalų virtuozais ne taip ir sunku: juk jame kepti galima bene viską. Vieni populiariausių pasirinkimų – krevetės bei š...
Maisto ruošimą ant grilio galime laikyti nauja meno rūšimi, kadangi skonio gudrybių čia mokomasi ne vienerius metus. Nors tobulai iškepti šašlykai ar kepsniai gimsta tik patyrusių grilio meistrų rankose, paruošti dešreles – vieną dažniausių grilio sezono pasirinkimų – gali kone kiekvienas. Tačiau ar...
Jei iki šiol midijos jums asocijavosi su prabangiais restoranais ir patyrusiais virtuvės šefais, turime gerą žinią – iš tiesų tai lengviausiai paruošiami moliuskai. Šios jūrų gėrybės ne tik skanios, maistingos, bet ir greitai pagaminamos. Be to, šiltuoju metų sezonu jas gaminti galima ir ant grilio.
Nors vasara skaičiuoja paskutines savo savaites – grilio sezonas toli gražu dar nesibaigia. Vilma Juodkazienė, prekybos tinklo „Iki“ maisto ekspertė sako, kad jeigu tradiciniai kepsniai ar šašlykai jau kiek pabodo – ant grilio galima iškepti ir paprasčiausių bulvių ar kitų daržovių. O juk rugpjūtis ...
Grilio ABC: kokios didžiausios klaidos daromos kepant mėsą ar daržoves ant grilio ir kaip klystame jį kurdami? (22)
Atėjus vasarai skubame į terasas, sodo pavėsines ar miško poilsiavietes, traukiame kepsnines, šašlykines ir bandome pagauti kiekvieną vasaros akimirką. Kas gali būti geriau nei grynas oras, gera kompanija ir skanus maistas. Tačiau, ką reikia žinoti, kad tas maistas būtų tikrai skanus ir sultingas? „...
Norite savaitgalį išsikepti ką nors naujo ir skanaus? Gruzinišku chačapurio receptu pasidalijo Sandra Danusevičienė. Moteris su savo vyru Audriumi labai mėgsta gaminti ir išbandyti įvairius receptus, o taip pat juos ir kurti, pasitelkiant sukauptas žinias bei improvizaciją.
Nors vasara yra grilio sezonas, orai kartais pagadina reikalus – pavyzdžiui, staiga užklupusi audra su smarkiu lietumi. Ir nors žadėjome kepti žuvį ant grilio lauke išvažiavę į gamtą, teko planus pakeisti ir vakarienę pasiruošti ant grotelių orkaitėje.
Iškyloje gali sužibėti ne tik kepsnys. Pabandykite ant grilio įdomiai kepti grybus, įsitikinsite, kaip šie pievagrybiai gali Jus nustebinti savo skoniu. 100 g rūkyto sūrio 2–3 šaukštų šašlykų pomidorų kečupo 4–5 marinuotų agurkėlių 200 g šviežios triušienos juosmeninės dalies filė 1 svogūno 1 skilte...
Karščiausia naujovė iš Ispanijos ūkio – rūkytas alyvuogių aliejus: ypatingas skonis ir aromatas, o panaudojimo galimybės – beribės (13)
Vasara – pats geriausias laikas atrasti naujus skonius ir išbandyti įvairius receptus. Alyvuogių aliejus jau seniai tapo įprastu produktu kiekvieno virtuvėje, tačiau ir čia netrūksta naujovių. Katalonijoje gyvenanti lietuvė Ingrida papasakojo, kaip ūkyje rūkomas alyvuogių aliejus, idealiai tinkantis...
Kai pagalvojame apie grilį – dažniausiai jis mums asocijuojasi su armėniškais šašlykais ar amerikietiškais mėsainiais barbekiu padaže. Tačiau pasaulyje vyrauja ne tik šios grilio kepimo tendencijos, kilusios iš tradicijų, puoselėtų ilgus šimtmečius.
Važiavo prie jūros ir pamatė įspūdingą raudoną maisto vagonėlį: čia viskas taip gerai, kad viską išpardavę užsidaro anksčiau laiko (237)
Klaipėdoje važiuojant pajūrio link H. Manto gatve pro universitetą žvilgsnius patraukė netoli stovėjimo aikštelės prie „Studlendo“ pūpsantis išskirtinės išvaizdos, 60-70-ųjų JAV laikus primenantis raudonas maisto vagonėlis. Toks ryškus ir žavingas, kad negalėjome nepasidomėti, kokį maistą jame gamin...
Pasidarykite savo popietę nepamirštamą ir pasigaminkite tikrą mėsainį-tortą, kuris tikrai taps šios vasaros favoritu, o viską užsigerkite gaivinančiu mėtomis ir arbūzu kvepiančiu limonadu. Šventinis burgeris, kuris nustebins visko ragavusius 1–2 šaukštų majonezo 1 šaukšto garstyčių Žiupsnelio nerafi...
Liepos 6-oji, Lietuvos karaliaus Mindaugo karūnavimo diena – unikali galimybė artimųjų apsuptyje surengti ypatingą pikniką, įkvėptą mūsų protėvių valgytų produktų. Artėjančios Valstybės dienos proga, šefas ir BBQ ekspertas Vylius Blauzdavičius pasakoja apie senovės lietuvių gamintus valgius ir dalij...
Mėsos ekspertas patarė, kaip išsikepti burnoje tirpstančius kiaulienos šonkaulius: mėsa bus minkšta ir lengvai atsiskirs nuo kaulo (15)
Kepsniai, šašlykai, ant žarijų kepta žuvis: jeigu šie patiekalai įsibėgėjus grilio sezonui jau spėjo pabosti – ne bėda. Mėsos ekspertas Gintaras Bačkovas siūlo paįvairinti ant grilio ruoštų patiekalų asortimentą ir pasigaminti burnoje tirpstančius šonkaulius. Nors atrodo, kad šį patiekalą paruošti g...
Šios daržovės puikiai tiks tiek valgyti vienas, tiek patiekti kaip garnyrą šalia pagrindinių patiekalų. 4–5 jaunų brokolių 4–5 jaunų kukurūzų burbuolių 1 saujos su kaupu traškučių su pelėsiniu sūriu 3 šaukštų pomidorų padažo su saulėje dž. pomidorais 1 šaukšto terijakio padažo (marinavimui) 1 šaukšt...
Maisto technologas atskleidė, ką būtina žinoti kepantiems vištieną ir koks vištienos marinatas yra šio sezono „bomba“ (17)
Ar žinote, į kokius esminius dalykus reikia atkreipti dėmesį ruošiant vištieną? „Vilniaus paukštyno“ naujų produktų kūrimo technologas Raimondas Čironis paaiškino, ką būtina žinoti kepantiems vištieną ir koks vištienos marinatas yra šio sezono „bomba“.