Štai jis, klasikinis rudens savaitgalis: šaltas, niūrus, lietingas. Ir štai tekstas, skirtas nervų sistemai trumpai atpalaiduoti nuo minčių apie karą. Apie karus. Kad pirmadienį vėl būtų galima įjungti ir įsijungti į aktualijų srautą. Šis tekstas – apie tai, kaip maža diskriminacija gali tapti svarb...
gastronominė kultūra
4 straipsnių
Dažniausiai šitai nutinka vasarą. Dažniausiai – kurorte. Restorane ar picerijoje bendrauji su padavėju, aptarinėji meniu, vyno kortą, ir staiga įprastą viešo pietavimo šurmulį perskrodžia šaižus riksmas. Paskui antras. O tada kažkas triukšmingai ir sunkiai krinta. Paspirtukas – bumpt! Klientui ant k...
Kalėdinių eglių čempionato fone yra naujiena iš gastronominės politikos. Štai ji: Lietuvos valstybingumo epicentras – Seimas – pagaliau vėl turi kavinę. Viena aukščiausių politikos institucijų vėl pietauja. Ir tai yra normalios politinės kasdienybės faktas, nes Parlamentas be kavinės, be restorano y...
Vis nelaimime „Eurovizijos“ ir vis negauname „ Michelin “ žvaigždutės – taip juokauja lietuviai, laukiantys, kada gi pagaliau mūsų restoranus pripažins vienas žinomiausių pasaulyje gidų. Šalia Lietuvos esančios Lenkija ir Estija jau turi restoranų, pažymėtų žvaigždutėmis ir įtrauktų į gidą. Vis dėlt...