Prenumeruok

burgeris

burgeris

Mėsainis, burgeris (nevart. Hamburgeris) – sumuštinis ar suvožtinis, kurio pagrindinė sudedamoji dalis yra termiškai apdorota mėsa. Paprastai tai kapotas mėsos kotletas, plėšyta mėsa ar vientisas mėsos gabalėlis dedamas tarp perpjautos bandelės dalių. Be mėsos sumuštinyje gali būti dedama įvairių daržovių bei kitų maisto produktų ar priedų, pvz. padažas, kečupas, majonezas, cukinija, salota, kopūstas, agurkas, svogūnas, pomidoras ir kt.

NAUJIENOS

Sveiki, aš rašau jums iš Vilniaus, nenustebkite. Jau paskiepytas trečiuoju skiepu ir guvesnis, negu bet kada. Akys tviska, nauja energija jauname kūne,...

Giedrė Kesiūnaitė, chemijos mokslų daktarė, nejučiomis įsitraukė į verslą – tapusi vegetare pradėjo kurti ir mėsos pakaitalus iš seitano.

Kauno technologijos universiteto (KTU) mokslininkai kartu su kolegomis iš Helsinkio universiteto sukūrė itin maistingą mėsos analogą naudodami...

Nebe pirmas kartas, kai bandau laimėti lietuvių skaitytojų meilę, šlovindamas Ameriką ir jos maistą, ir, žinokite, gaunasi. Be abejo, geriausia...

Kauno technologijos universiteto (KTU) mokslininkai kartu su kolegomis iš Helsinkio universiteto sukūrė itin maistingą mėsos analogą naudodami...

Vilniaus pašonėje, kiek tolėliau Pilaitės šiemet įkurtuves atšventė unikalią produkciją gaminantis fabrikas . Čia gimsta žaibišku greičiu...

Pomidorinis mėsainis su mocarela  (1)

2021 m. kovo 18 d. 15:37