apsinuodijimas maistu

29 straipsnių

Apsinuodijimas maistu (taip pat maistu plintančios infekcijos arba per maistą plintančios ligos) – procesas, kurį sukelia grupė įvairių ligų, kuriomis žmogus gali susirgti valgydamas užkrėstą maistą. Maistas gali būti užkrėstas įvairiais patogenais: bakterijomis, virusais, arba parazitais, taip pat toksinais, pavyzdžiui, nuodingaisiais grybais arba kai kurioms rūšimis pupelių, kurios nebuvo virtos bent 10 minučių.

Pilvo skausmai, vėmimas, viduriavimas, kartais ir karščiavimas – visa tai apsinuodijimo maistu simptomai, dažniau mus galintys užklupti šventiniu laikotarpiu. „Eurovaistinės“ vaistininkė Fausta Barisevičienė pranešime žiniasklaidai pasakoja, kad ne visuomet pakanka paprasčiausiai suvartoti angliuką....

Niekas nenuneigs, pykinimas – itin nemalonus jausmas. Pykinant apima silpnumas, pila šaltas prakaitas, oda išblykšta, gausėja seilėtekis, pulsas retėja, mažėja kraujospūdis. Tai sudėtingas procesas, kuriame dalyvauja ir centrinė nervų sistema, ir hormoninė reguliavimo sistema. BENU vaistininkas Mari...

Iškylos gamtoje ar neplautos uogos darže, kurias vaikai taip mėgsta, vasarą tėvams dažnai tampa tikru galvos skausmu. Nenuplauti ar ilgai šilumoje laikomi maisto produktai – pavojus vaikų organizmui. Dėl silpnesnės imuninės sistemos būtent mažieji linkę greičiau apsinuodyti maistu, rašoma pranešime ...

Karolina Juškaitė

Gūdžios lietuviškos žiemos mėnesiais lietuviai prieglobsčio ieško šiltuose kraštuose. Tačiau nuo įvairiausių negalavimų nepabėgsi – svetur į lietuvių skrand žius taikosi egzotiškas maistas, kuris sukelia aibę virškinimo problemų.