Be galo aromatinga, itin minkšta ir su auksine, traškia odele – orkaitėje kepta antis vis dažniau tampa pagrindine lietuvių Velykų stalo žvaigžde. Kaip antį paruošti, kad iškepusi būtų minkšta ir sultinga, pataria ekspertai.
Antis
188 straipsnių
„Antis“ – Lietuvos roko grupė, Algirdo Kaušpėdo suburta architektų vakarėliui (pirmas koncertas – 1984 m. gruodžio 31 d.), „Antis“ greitai tapo svarbiu reiškiniu Lietuvos roko ir Atgimimo istorijoje.
Panevėžio miesto centre Greta pastebėjo neįprastą antį, kuri labai skyrėsi nuo kitų. Akį traukė paukščio spalva. Internautai juokavo, kad antis – blondinė.
Norint paruošti antį reikia pasistengti, tačiau pastangos atsiperka. Mėsa – minkštut minkštutėlė, o gardus įdaras jai suteikia papildomų skonio natų. Išbandykite.
Kepta antis – senas Kalėdų vaišių patiekalas. Šio patiekalo receptų galima rasti Lietuvos dvaruose vykdavusių švenčių aprašymuose. Antiena yra vertinama ir dabar, nes yra sodraus skonio ir sultinga mėsa, riebesnė negu vištiena. Šalyje išlaikyta tradicija, kad antienos patiekalai – labiau šventinis n...
„Obuolių mano namuose visuomet yra“, – tvirtina žinoma maisto fotografė Giedrė Barauskienė. Meilė šiam vaisiui ją ir įkvėpė sukurti kulinarinę knygą „Viskas iš obuolių“ – kad visi galėtų atrasti, jei iki šiol dar to nepadarė, jog obuolius verta prisiminti ne tik gaminant desertus.
Kepta antis mėgstama dėl švelnaus ir yaptingo mėsos skonio. Kepimui antis paruošiama gana greitai ir paprastai, o orkaitėje ji praleidžia apie pusantros dvi valandas – priklausomai nuo dydžio. Keptą antį patiekite su slyvų padažu ir mėgstamu garnyru.
Iki šv. Velykų skaičiuojame paskutines valandas, tad, akivaizdu, nemažai jų praeis virtuvėje kuriant ir dėliojant ypatingą švenčių stalą. Į šį tekstą sudėjau neabejotinai gardžius patiekalus – karštuosius, užkandžius, salotas, desertus. Gaminkite: virtą vištienos vyniotinį, antį su džiovintomis slyv...
Bet kuri šventė nusipelno tokio įspūdingo patiekalo kaip tik ką iš orkaitės ištraukta žąsis, antis, višta ar kalakutas, pasakišku kvapu viliojantis susiburti prie stalo iškilmingiems pietums ir pažadinantis dėkingumą nuo pat pirmo kąsnio. Kaip teisingai iškepti šį patiekalą neįgudusiam kulinarui? Iš...
Sultinga, aromatinga ir švelniai apskrudusi antis beveik visada greitai dingsta nuo stalo, ypač patiekta su gardžiais pagardais. Tai vienas riebesnių paukščių, tad sveikatai palankios mitybos konsultantė, gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė primena mėgautis ja saikingai ir ruošti be papildomų rie...
NASA marsaeigis „Curiosity“ nepaliauja stebinęs Žemės gyventojų – šis ratuotas robotas, tyrinėjantis Marsą ir ieškantis gyvybės įrodymų, šį kartą įamžino... antį. Akmeninę, žinoma. Tiksliau, į antį panašų uolienos gabalą, kurio forma, dėl žmonėms būdingos savybės, vadinamos pareidolija, mums primena...
Gryno skaitytoja Molėtuose pastebėjo nematytą paukštį. Klausia, ar tik nebus naminis. Tik gyvena jis kartu su laukinėmis antimis. Ornitologas Gediminas Petkus paaiškino, koks tai paukštis.
Nors antys mūsų krašte įprasti paukščiai, šią antį pamatysite retai ir vos keliose Lietuvos vietose – tai rudagalvė antis. Taip sparčiai nyksta, kad 2022 metais Lietuvos ornitologų draugija paskelbė ją metų paukščiu. Šių metų stebėjimai rodo, kad padėtis yra tapusi kritiška, teigiama pranešime spaud...
Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) Šilutės skyrius informuoja, kad balandžio 8 d., penktadienį, gauta žinia, jog Šilutės parko tvenkinyje rasta nugaišusi antis, kuri buvo užsikrėtusi paukščių gripu.
Nėra puošnesnio velykinio stalo patiekalo nei kvepianti, minkšta ir dailia aukso spalvos odele pasidengusi antis. Tiesa, daugelis žmonių baiminasi, kad iškepti visą antį gali būti sudėtinga. Iš tikrųjų tai visai lengva, tereikia laikytis kelių paprastų patarimų: pasirinkti tinkamą marinatą, laiką ir...
Lietuvos ornitologų draugijos narių metinio susirinkimo metu išrinktas 2022-ųjų metų paukštis, juo ornitologai pasirinko rudagalvę antį. Kaip ir ankstesniais metais, šios akcijos pagrindiniai tikslai – atkreipti visuomenės ir aplinkosaugos institucijų dėmesį į šią nykstančią sparnuočių rūšį, kuriai ...
Jeigu per Kalėdas planuojate kepti antį, tačiau nežinote, nuo ko pradėti ją ruošti, – ne bėda. Iki švenčių likus vos kelioms dienoms pats metas susidėlioti visus taškus savo šventinio stalo receptų bei ingredientų pasirinkimuose.
Kalėdų pietums paruoškite visus sužavėsinčią antį, kurios aromatas visus tiesiog hipnotizuos. 1 anties 1 šaukštelio kardamono 1 vidutinio dydžio imbiero gabaliuko 7–6 gvazdikėlių 1 šaukšto alyvuogių aliejaus „Extra Virgin“ 1 šaukštelio nerafinuoto cukranendrių cukraus 4 cinamono lazdelių 750 ml kalė...
Artėjant šv. Kalėdoms lietuvaičiai masiškai traukia į mėsos skyrių, kur šventėms ieško retesnių, įdomesnių ir brangesnių produktų.
Kalėdoms planuojate antį? Išbandę šį receptą liksite maloniai nustebinti – mėsa tiesiog tirps burnoje (5)
Mintyse jau skaičiuojame likusias dienas iki Kalėdų ir planuojame šventinio stalo meniu. Jei šiais metais gundotės svečius nustebinti kepta antimi, tačiau nežinote, kaip ją pagaminti, skubame jums į pagalbą ir dalinamės puikiu receptu.
Grynas skaitytojas atsiuntė tvenkinyje plaukiojančios anties nuotrauką. Ji atrodo išskirtinai ir visai neprimena gerai žinomų laukinių didžiųjų ančių. Skaitytojas prašo padėti paukštį atpažinti. Atsako ornitologas Gediminas Petkus.