Ingredientai

Voveraitės
Svogūnas 1 vnt.
Šviežios nedidelės bulvytės
Švieži žalumynai (petražolės, krapai arba svogūnų laiškai) žiupsnelis
Sviestas 3 v. š.
Aliejus šlakelis
Porcijos: 4

Gaminimo eiga

1. Šviežias bulves su lupenomis nuplauname, dedame į dubenį, užpilame šlakelį aliejaus, beriame druskos, česnako miltelių, pipirų, išmaišome.

2. Bulvytes kepame 40-50 minučių, iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kepimo maiše arba uždengtas folija. Prieš kepimo pabaigą nudengiame, kad bulvytės apkeptų.

3. Voveraites nuvalome, nuplauname, didesnes pasmulkiname.

4. Į keptuvę dedame gabalėlį sviesto, pilame šlakelį aliejaus ir pakepiname smulkintą svogūną. Į keptuvę dedame voveraites ir kartais pamaišant troškiname savo sultyse apie 20 minučių. Paskaniname druska, pipirais. Prieš baigiant troškinti galima uždėti šaukšta grietinės, bet nebūtinai.

receptai.patarimupasaulis.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai