Ingredientai
Voveraitės
Svogūnas
1
vnt.
Šviežios nedidelės bulvytės
Švieži žalumynai (petražolės, krapai arba svogūnų laiškai)
žiupsnelis
Sviestas
3
v. š.
Aliejus
šlakelis
Porcijos: 4
Gaminimo eiga
1. Šviežias bulves su lupenomis nuplauname, dedame į dubenį, užpilame šlakelį aliejaus, beriame druskos, česnako miltelių, pipirų, išmaišome.
2. Bulvytes kepame 40-50 minučių, iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kepimo maiše arba uždengtas folija. Prieš kepimo pabaigą nudengiame, kad bulvytės apkeptų.
3. Voveraites nuvalome, nuplauname, didesnes pasmulkiname.
4. Į keptuvę dedame gabalėlį sviesto, pilame šlakelį aliejaus ir pakepiname smulkintą svogūną. Į keptuvę dedame voveraites ir kartais pamaišant troškiname savo sultyse apie 20 minučių. Paskaniname druska, pipirais. Prieš baigiant troškinti galima uždėti šaukšta grietinės, bet nebūtinai.
Atsiliepimai