Voveraitės – vieni maistingiausių grybų, tad rudenį patiekalų su jais niekada nebus per daug. Gardus voveraičių patiekalas, yapč, jei patiekiamas su orkaitėje keptomis bulvėmis.

Gaminimo eiga

1. Šviežias bulves su lupenomis nuplauname, dedame į dubenį, užpilame šlakelį aliejaus, beriame druskos, česnako miltelių, pipirų, išmaišome. Bulvytes kepame 40-50 minučių, iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kepimo maiše arba uždengtas folija. Prieš kepimo pabaigą nudengiame, kad bulvytės apkeptų.

2. Voveraites nuvalome, nuplauname, didesnes pasmulkiname. Į keptuvę dedame gabalėlį sviesto, pilame šlakelį aliejaus ir pakepiname smulkintą svogūną. Į keptuvę dedame voveraites ir kartais pamaišant troškiname savo sultyse apie 20 minučių. Paskaniname druska, pipirais. Prieš baigiant troškinti galima uždėti šaukšta grietinės, bet nebūtinai.

3. Iškepusias bulvytes dedame į indą, ant viršaus sukrečiame voveraites ir atsargiai išmaišome. Ant viršaus užbarstome pasmulkintų šviežių petražolių, krapų arba svogūnų laiškų.

Skanaus!

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai