Ingredientai
Vištiena
500
g
Cukinijos
300
g
Džiovinti baravykai
150
g
Sviestas
2
šaukštai
Miltai
1
šaukštas
Vištienos sultinys
1
stiklinė
Grietinėlė
5
šaukštai
Fermentinis sūris
150
g
Aliejus
2
šaukštai
Druska
pagal skonį
Juodieji malti pipirai
pagal skonį
Porcijos: 4
Sotus ir pikantiškas apkepas, kuriam pasiruošę produktus iš anksto, sugaišite visai nedaug laiko.
Gaminimo eiga
Džiovintus grybus užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite valandai brinkti, paskui pavirkite 15 min.
Vištieną supjaustykite smulkiais gabalėliais. Cukiniją supjaustykite kubeliais ir pakepinkite aliejuje.
Nuo grybų nupilkite sultinį (jį galėsite panaudoti sriubai) ir grybus apkepinkite aliejuje.
Padažui keptuvėje ištirpinkite sviestą ir pakepinkite jame miltus. Paskui greitai, pastoviai maišant, kad nesusidarytų gumuliukai, supilkite sultinį. Gerai išmaišykite, supilkite grietinėlę, pagardinkite druska ir pipirais.
Į sviestu išteptą kepimo formą dėkite sluoksniais vištieną, cukinijas, grybus, užpilkite paruoštu padažu ir pabarstykite tarkuotu sūriu. Kepkite 180С temperatūroje maždaug 20 min.
Atsiliepimai