Ingredientai

Bulvės 200 g
Šviežūs pievagrybiai 100 g
Marinuoti agurkėliai 200 g
Šviežūs agurkai 3 vnt.
Svogūnėlis su laiškais 1 vnt.
Kaparėliai 2 v. š.
Virti vištos kiaušiniai 3 vnt.
Konservuoti žalieji žirneliai 200 g
Virta jautiena ar liežuvio gabalėlis 200 g
Majonezas 6 v. š.
Tunas savo sultyse 150 g
Citrina 0.5 vnt.
Mėgstamas sultinys 50 ml
Druska žiupsnelis
Juodieji pipirai žiupsnelis
Bazilikų lapeliai (papuošimui)
Porcijos: 4

Gaminimo eiga

1. Į kepimo skardą, išklotą folija, sudėkite bulves, apšlakstykite alyvuogių aliejumi. Kepkite įstatę orkaitės viduryje 150 °C temperatūroje su karšto apipūtimo funkcija apie 20 min. Iškepusias pasūdykite ir pagardinkite pipirais.

2. Iškeptas bulves atvėsinkite.

3. Pievagrybius supjaustykite riekelėmis, marinuotus ir šviežius agurkus griežinėliais, susmulkinkite svogūnėlį, viską sudėkite į vieną dubenį, suberkite kaparėlius, konservuotus žaliuosius žirnelius ir viską išmaišykite. Kubeliais supjaustykite ir sudėkite jautieną, išmaišykite.

4. Į virtuvinį trintuvą sudėkite majonezą, tuną, įtarkuokite citrinos žievelės, išspauskite sulčių, supilkite sultinį ir viską išmaišykite. Įberkite juodųjų pipirų.

5. Kiaušinius supjaustykite į 4 dalis.

6. Į serviravimo indelius dėkite 1½ šaukšto padažo, paruoštą mišrainę, dar šaukštą padažo, bulves ir kiaušinius. Papuoškite bazilikų lapeliais ir svogūnų laiškais. Užberkite pipirų ir tarkuotos citrinos žievelės.

ALFO PATARIMAI:

· Mišrainei naudojamas majonezas neturi būti nei per daug saldus, nei rūgštus.
· Padažo tirštumas turėtų būti tokio tirštumo kaip kefyras, reguliuokite tirštumą pildami mažiau ar daugiau sultinio.
· Jei mėgstate prieskonines žoleles, galite įpjaustyti krapų arba petražolių.
· Mišrainę galite serviruoti vienoje didelėje lėkštėje, dedant daržoves, padažą ir kiaušinius su bulvėmis.
· Šį patiekalą galite pasigaminti iš anksčiau, tačiau geriau jį serviruoti prieš pat patiekiant ant stalo.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai