Ingredientai
Sviestas
180
g
Cukrus
1
stiklinė
Kiaušiniai
3
vnt.
Miltai
1.3
stiklinės
Vanilinis cukrus
1
pakelis
Rabarbarai
600
g
Miltai
stiklinė
Cukrus
stiklinė
Sviestas
50
g
Porcijos: 10
Rabarbarų sezonas įsibėgėjo, tad siūlome greitai pagaminamo rabarbarų pyrago receptą. Kepkite pyragą apie 1 valandą. Atvėsintą rabarbarų pyragą apibarstykite cukraus pudra.
Gaminimo eiga
* Rabarbarus nuplaukite, nulupkite žievelę, supjaustykite 0,5-0,8 cm gabalėliais.
* Sumaišykite sviestą su cukrumi ir vanile. Sudėkite kiaušinius, viską išmaišykite. Įmaišykite miltus ir kepimo miltelius.
* Į tešlą įmaišykite pusę rabarbarų. Paskirstykite tešlą ant formos, išlyginkite. Apibarstykite likusiais rabarbarais.
* Pabarstymui: rankomis sumaišykite miltus, cukrų ir šaltą sviestą, kad gautųsi trupiniai. Užbarstykite ant rabarbarų.
* Orkaitę įkaitinkite iki 190 laipsnių. Kepkite pyragą apie 1 valandą, atvėsinkite formoje. Apibarstykite cukraus pudra.
Skanaus!
Atsiliepimai