Ingredientai

vanduo 150 ml
Kava 2 šaukšteliai
Cukrus 1 šaukštelis
Cinamonas 1 šaukštelis
Vanilinis cukrus 1 šaukštelis
Kardamonas 1 žiupsnelis
Porcijos: 1
Turkiška kava dažniausiai pateikiama saldinta arba ne, bet be pieno. Taip pat labai dažnai į kavą dedama kardamono, vanilės, pilama migdolų sirupo. Jums pateikiame turkiškos kavos su prieskoniais receptą.

Gaminimo eiga

Gaminimas:

Į mažą puodą supikite vandenį, kardamoną ir vanilę. Šiek tiek pavirkite. Kai užvirs vanduo su prieskoniais, ugnį išjunkite ir suberkite kavą bei cukrų. Leiskite kelioms minutės kavai sugerti skonius.

Po kelių minučių vėl užkaiskite visą kavos mišinį ir virkite iki tol, kol pradės garuoti. Kartokite tai 4 - 5 kartus, kol visame mišinyje nebeliks putų. O jei putų vis dar bus - nugriebkite jas į atskirą puodelį.

Visą kavos mišinį palikite kelioms minutėms, kol nusės kava. Tokią kavą reikia gerti karštą.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai