Vėsesnę dieną trinta pievagrybių sriuba – puiki paguoda. Nuostabaus skonio ir aromato suteikia džiovinti baravykai bei pakepta šoninė. Trintą pievagrybių sriubą patiekite dubenėliuose.

Gaminimo eiga

* Džovintus baravykus užpilti verdančiu vandeniu ir pamirkyti apie pusvalandį.

* Keptuvėje įkaitinti sviestą, suberti smulkintus česnakus ir svogūną. Šiems pakepus, suberti griežinėliais supjaustytus pievagrybius (saują grybų atidėti į šalį), kepti, kol grybai paleis savo sultis.

* Sudėti išmirkytus grybus. Dar pakepti 5 minutes.

* Į puodą supilti sultinį, vandenį, kuriame mirko baravykai ir sukrėti visą keptuvės turinį.

* Palikti virti ant silpnos ugnies 20 minučių.

* Išvirusią sriubą smulkiai sutrinti maisto trintuvu.

* Įmaišyti maskarponės sūrį, pipirus, čiobrelių lapus (kotelių nedėkite) bei druską pagal skonį.

* Keptuvėje pakaitinti aliejų, pakepiau likusius pievagrybius ir juostelėmis pjaustytą šoninę.

* Sriubą supilti į dubenėlius kartu su pievagrybiais ir kepta šonine.

Skanaus.

Receptu dalijasi skaitytoja Kristina.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai