Ingredientai
kietesni obuoliai
2
vnt.
svogūnas
1
vnt.
Česnakas
3
skiltelės
Čiobreliai
0.5
a. š.
Muskato riešutai
0.5
a. š.
Raudonėliai
0.5
a. š.
Pipirai
0.5
a. š.
druska
pagal skonį
Rudasis cukrus
1
v. š.
Sultinys
1200
ml
grietinėlė
200
ml
Ši trinta moliūgų sriuba labai labai patiko. Obuoliai ir grietinėlė suteikia sriubai labai švelnų skonį, bei kartu su visais prieskoniais sudaro puikų visų ingrieientų derinį. Trinta moliūgų sriuba – viena gardžiausių!
Gaminimo eiga
1. Svogūną smulkiai supjaustome ir pakepiname, kol gražiai pagelsta. Sudedame kubeliais pjaustytus obuolius. Patroškiname, kol obuoliai pradeda minkštėti.
2. Dedame viską į puodą, kuriame supiltas sultinys.
3. Toje pačioje keptuvėje patroškiname moliūgą, kol jis pradės minkštėti.
4. Dedame jį į puodą su sultiniu. Suberiame visus prieskonius, cukrų, druską, ir verdame, kol moliūgas išverda.
5. Tada sudedame susmulkintą česnaką, supilame grietinėlę, užviriname ir nukeliame nuo ugnies. Sutriname sriubą blenderiu.
Atsiliepimai