Ingredientai
Baltagūžiai kopūstai
1
kg
Morkos
3
vnt.
Česnakai
6
skiltelės
Lauro lapai
4
vnt.
Cukrus
0.5
stiklinės
Vanduo
0.5
stiklinės
Druska (rupi)
1.25
šaukšto
Juodieji pipirai
10
vnt.
Actas
10
šaukštai
Aliejus
0.5
stiklinės
Originalus marinuotų kopūstų receptas.
Gaminimo eiga
Kopūstą supjaustykite šiaudeliais. Morkas nuskuskite, nuplaukite ir sutarkuokite stambia trintuve. Saldžiąją papriką nuplaukite, pašalinkite sėklas ir supjaustykite juostelėmis. Česnakus nulupkite ir susmulkinkite. Visas daržoves sumaišykite, pridėkite lauro lapų.
Pasiruoškite marinatą. Suberkite į vandenį cukrų, druską ir prieskonius. Virkite, kol druska ir cukrus visiškai ištirps. Tuomet supilkite actą.
Užpilkite marinatu kopūstus ir 2 val. palaikykite paslėgtus. Tuomet sudėkite juos į stiklainius. Laikykite šaldytuve. Kopūstai paruošti!
Atsiliepimai