Dar viena idėja, ką pagaminti iš daržovių – paruošti traškias cukinijų lazdeles. Traškios lazdelės itin gardžios, kol dar šiltos. Patiekite cukinijų lazdeles su pesto padažu.

Gaminimo eiga

* Cukiniją perpjaukite perpus, o tada kiekvieną dalį skersai – į 4 dalis.

* „Iki“ džiūvėsėlius trintuvu sumalkite iki trupinių, supilkite į dubenį, ten pat suberkite rūkytą maltą papriką, tarkuotą kietąjį sūrį, išmaišykite.

* Cukinijų lazdeles apvoliokite miltuose, pamirkykite kiaušinių plakinyje, galiausiai apvoliokite džiūvėsėliuose ir sudėkite į oro gruzdintuvę. Kepkite 200 laipsnių temperatūroje 7 minutes.

* Iškepusias lazdeles apibarstykite druska ir tarkuotu kietuoju sūriu. Valgykite su „Iki“ „Genujos“ pesto padažu.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai