Ingredientai

Pipirai šaukštelis
Česnakai 2 skiltelės
Druska 1 šaukštas
Cukrus 1 žiupsnelis
Krienai 2 šaukštai
Grietinė stiklinė
Cukrus pagal skonį
Druska pagal skonį
Miltai 1 šaukštas
Sultinys 1 stiklinė

Gaminimo eiga

Liežuvį nuplaukite ir įtrinkite prieskonių mišiniu (smulkintais lauro lapeliais, maltais pipirais ir grūstu česnaku, sumaišytu su druska, cukrumi ir citrinos rūgštimi).

Užmarinuotą liežuvį dėkite į emaliuotą indą, lengvai paslėkite ir palaikykite per naktį šaltai. Po to virkite 2 - 3 valandas vandenyje su morkomis, petražolių šaknimi, pastarnoku, svogūnu.

Išvirusį iškart panardinkite į šaltą vandenį, kad geriau nusiluptų. Nulupę atvėsinkite ir jau šaltą supjaustykite plonomis riekelėmis. Patiekite su majonezu ir žirneliais.

Jeigu norite liežuvį patiekti kaip pagrindinį patiekalą, jį dar karštą supjaustykite griežinėliais, užpilkite karštu krienų padažu ir dar trumpai pakaitinkite.

Krienų padažui miltus pakepinkite svieste, į juos sudėkite krienus, masę atskieskite sultiniu, įspauskite citrinos sulčių, pasūdykite ir užvirinkite, pabaigoje sudėkite grietinę. Patiekite su virtomis bulvėmis ir šviežiomis daržovėmis.

.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai