Ingredientai
Karpiai
1
kg
Vanduo
3
l
Prieskoninės daržovės
200
g
Lauro lapai
1
vnt.
Pipirai
pagal skonį
Druska
pagal skonį
Krienai
150
g
Sviestas
2
šaukštai
Miltai
3
šaukštai
Grietinė
1
stiklinė
Sultinys
1
stiklinė
Kiaušiniai
4
vnt.
Cukrus
pagal skonį
Actas
pagal skonį
Gaminimo eiga
Prieskonines daržoves nuvalykite, smulkiai supjaustykite, užpilkite vandeniu, sudėkite prieskonius bei druską ir išvirkite stiprų sultinį.
Karpį nuskuskite, išvalykite ir dėkite į puodą ant grotelių, užpilkite nukoštu sultiniu ir virkite ant silpnos ugnies 1 valandą. Paskui palikite atvėsti tame pačiame sultinyje.
Krienus nuskuskite ir sutarkuokite, apšlakstykite actu, kad nepajuostų.
Keptuvėje svieste pakepinkite miltus, įpilkite truputį šalto daržovių sultinio, sudėkite krienus, pagardinkite druska, cukrumi ir actu pagal skonį.
Padažui užvirus, nukelkite nuo ugnies, supilkite grietinę ir suberkite smulkiai supjaustytus virtus kiaušinius.
Patiekiant žuvį dėkite į lėkštę ir užpilkite šaltu. Papuoškite žalumynais.
Atsiliepimai