Ingredientai
Šparaginės pupelės
1
kg
Krabų lazdelės
100
g
Pienas
l
Krakmolas
šaukštelis
Muskato riešutai
3
žiupsneliai
Citrinų sultys
1
šaukštas
Druska
pagal skonį
Juodieji malti pipirai
pagal skonį
Porcijos: 4
Gaminimo eiga
Šparagines pupeles nuplaukite ir supjaustykite maždaug 3 cm gabaliukais.
Supilkite į puodą pieną, užvirinkite. Įberkite druskos. Suberkite 1 stiklinę šparaginių pupelių, pavirkite 5 min. (jos turi išlikti kiek traškios), tada nukoškite.
Likusias pupeles sudėkite į puodą su pienu. Įberkite pipirų, muskato riešuto, virkite 12 – 15 min., paskui sutrinkite trintuvu. Pertrinkite per sietelį, tada vėl sudėkite į puodą.
Krakmolą ištirpinkite 1 šaukšte šalto vandens, supilkite į puodą. Užvirinkite, pavirkite 2 min., vis pamaišydami. Supilkite citrinos sultis, išmaišykite sriubą ir išpilstykite į dubenėlius. Papuoškite šparaginių pupelių galiukais ir krabų lazdelių gabalėliais.
Atsiliepimai