Ingredientai
Lavašas
2
vnt.
Vištienos filė
250
g
Aliejus
1
šaukštas
Gūžinės salotos
1
vnt.
Pomidorai
3
vnt.
Majonezas
1
šaukštas
Teriyaki padažas
1
šaukštas
Krapai
žiupsnelis
Petražolės
žiupsnelis
Porcijos: 4
Puiki idėja vakarėliui, iškylai ar tiesiog pusryčiams, vakarienei – lavašo suktinukai su įvairiais įdarais. Svarbu pasirinkti tinkamas įdaro sudedamąsias dalis, nes priešingu atveju suktinukas gali būti negrįžtamai sugadintas. Viena tokių pavojingų sudedamųjų dalių – agurkas. Agurkas gali sudrėkinti lavašą. Be to, labai svarbu prieš patiekiant lavašo suktinukus juos palaikyti šaldytuve.
Gaminimo eiga
* Vištienos filė iškepkite, tuomet supjaustykite mažais gabalėliais.
* Pomidorus nuplaukite, nulupkite odelę, smulkiai supjaustykite. Salotų lapus, krapus ir petražoles suplėšykite nedideliais gabalėliais. Svogūną supjaustykite plonais griežinėliais.
* Sumaišykite vištieną, žalumynus, pomidorus ir svogūną, pagardinkite majonezu ir teriyaki padažu.
* Plonai ir tolygiai paskirstykite gautą masę ant lavašo lakštų. Suvyniokite lavašą į suktinuką. Padėkite į šaldytuvą. Prieš tiekdami svečiams – supjaustykite.
Atsiliepimai