Ingredientai
Miltai (nesijoti)
2.5
stiklinės
Kakava
stiklinė
Kepimo milteliai
2.5
šaukštelio
Druska
1
šaukštelis
Cinamonas
1
šaukštelis
Sviestas
stiklinė
Cukrus
2
stiklinės
Kiaušiniai
3
vnt.
Vanilinis cukrus
2
šaukšteliai
Tarkuota apelsino žievelė
2
šaukšteliai
Cukinijos stambiai pjaustytos
2
stiklinės
Pienas
stiklinė
Graikiniai riešutai smulkinti
1
stiklinė
Porcijos: 12
Gaminimo eiga
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Sumaišykite miltus, kakavą, kepimo miltelius, sodą, druską ir cinamoną. Atidėkite į šalį. Elektriniu plaktuvu suplakite sviestą ir cukrų. Po vieną įmuškite kiaušinius, gerai suplakdami po kiekvieno. Šaukštu įmaišykite vanilę, apelsino žieveles ir cukiniją.
Įmaišykite sausuosius ingredientus ir pieną į cukinijų mišinį, galiausiai suberkite riešutus.
Ištepkite ir pabarstykite miltais formą, supilkite į ją tešlą. Kepkite apie penkiasdešimt minučių (patikrinkite praėjus 45 minutėms!) arba kol tikrinant tešla neprilimpa prie medinio iešmelio.
Patiekdami supjaustykite plonomis riekelėmis.
Atsiliepimai