Ingredientai
Skumbrės (nuvalytos)
1
kg
Druska
pagal skonį
Pipirai
pagal skonį
Spanguolės
350
g
Vanduo
2
šaukštai
Cukrus
30
g
Medus
30
g
Sviestas
30
g
Maltas imbieras
0.5
šaukštelio
Porcijos: 6
Gaminimo eiga
Žuvį pabarstykite druska ir pipirais ir palaikykite, kol paruošite padažą. Padažui spanguoles sudėkite į puodą (nedidelę saujelę spanguolių palikite patiekalui papuošti), užpilkite vandeniu, suberkite cukrų, įdėkite medaus, imbiero ir virkite 5 min. Tuomet spanguoles drauge su skysčiu pertrinkite, įdėkite sviesto ir truputį pakaitinkite.
Skumbrę keturiose vietose įpjaukite skersai ir kepkite grilio režimu orkaitėje 8 min. iš abiejų pusių. Patiekite su paruoštu padažu. Papuoškite spanguolėmis. Prie šio patiekalo tinka virtos ir apkeptos ilgomis juostelėmis supjaustytos morkos.
Atsiliepimai