Ingredientai
rapsų aliejus
1
l
saliero gumbas
125
g
malta saldžioji paprika
pagal skonį
karštai rūkyta skumbrė
250
g
krapai
10
g
grietinė
100
g
majonezas
30
g
dižono garstyčios
15
g
citrinos sultys
20
ml
druska ir pipirai
pagal skonį
Porcijos: 2
Salierų traškučiai su skumbrės užtepu – greitai paruošiamas užkandis žuvies mėgėjams. Tiks ir svečiams, ir vaikams. Salierų traškučius suvartokite per porą dienų.
Gaminimo eiga
* Įkaitinkite aliejų iki 170 laipsnių temperatūros.
* Labai smulkiais griežinėliais susipjaustykite saliero šaknį.
* Kepkite salierus 7-10 minučių, kol tolygiai apskrus ir įgaus auksinį atspalvį. Iškepus nusausinkite ant popierinio rankšluoščio ir nedelsiant pabarstykite malta saldžiąja paprika.
* Vidutinio dydžio dubenėlyje sudėkite išdorotą skumbrę, majonezą, grietinę, citrinos sultis, smulkintus krapus ir dižono garstyčias. Paskaninkite druska ir pipirais ir gerai permaišykite.
* Mėgaukitės kartu su salierų traškučiais.
* Atvėsusius traškučius laikykite sandariame inde, kad liktų traškūs. Užtepą laikykite šaldytuve ir suvartokite per 2 dienas.
Atsiliepimai