Ingredientai

Grietinė 5 šaukštai
Miltai 1 šaukštas
Petražolės žiupsnelis
Krapai žiupsnelis
Druska pagal skonį
Porcijos: 6

Gaminimo eiga

Gaminimas:

Voveraitės perplaukite, nusausinkite, supjaustykite šiaudeliais. Svogūnus supjaustykite žiedais. Grybus ir svogūnus sudėkite į puodą, įpilkite 2 – 3 šaukštus vandens, uždengę dangčiu virkite 2 – 4 min. ant kaitrios ugnies.

Miltus praskieskite 3 – 4 šaukštais vandens, tada plona srovele supilkite į puodą su grybais ir svogūnais, užvirinkite. Įdėkite grietinę, suberkite žalumynus, druską, pipirus. Išmaišykite ir nukelkite nuo orkaitės.

Kiaušinius išplakite plaktuvu arba šakute. Įpilkite truputį vandens, įberkite druskos. Kiaušinių masę išpilkite į didelę keptuvę su įkaitintu aliejumi. Omletą kepkite ant mažos liepsnos, uždengę dangčiu. Kepdami vis atkelkite mentele kraštus, kad skysta masė nutekėtų į dugną.

Iškepusį omletą išimkite į lėkštę. Ant pusės omleto uždėkite voveraičių įdarą, antra puse jį uždenkite ir supjaustę porcijomis patiekite.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai