Ingredientai
IKI ŪKIS avietinių pomidorų
3
vnt.
svogūnėlių
3
vnt.
česnako
3
skiltelės
druskos
žiupsnelis
juodųjų pipirų
žiupsnelis
alyvuogių aliejaus
4
v. š.
daržovių sultinio
400
ml
grietinėlės
100
ml
baziliko lapų
1
sauja
Pomidorų sriuba su švelniu česnako aromatu – skani karšta, tačiau galima valgyti ir šaltą. Paskrudinta duonos ar batono riekelė – ir pietūs su pomidorų sriuba bus nepakartojami.
Gaminimo eiga
1. IKI ŪKIS pomidorus, svogūnėlius perpjaukite pusiau.
2. Į skardą, išklotą kepimo popieriumi, dėkite pomidorus, svogūnėlius, česnakus, viską pagardinkite druska, pipirais, alyvuogių aliejumi ir kepkite 180 °C temp. orkaitėje 10–15 min. arba kol daržovės šiek tiek apskrus ir suminkštės.
3. Į virtuvinį trintuvą dėkite keptas daržoves, pilkite daržovių sultinį, grietinėlę ir trinkite iki vientisos konsistencijos. Patiekite pomidorų sriubą su šviežiais baziliko lapeliais ir šviežiai maltais pipirais.
Skanaus!
Receptų ir nuotraukų kūrėjai: VMG
Atsiliepimai