Ingredientai

Vanduo 250 ml
Druska 1 a. š.
miltai 600 g
Porcijos: 8
Pita – Vidurio Rytų ir Viduržemio jūros regiono duona. Jas galima valgyti vienas, su mėsos ir daržovių patiekalais. Pitas, kadangi kepant išsipučia, galima įdaryti daržovėmis, sūriu ar kitais norimais įdarais.

Gaminimo eiga

* Vandenį pašildyti, maždaug iki 37 lapsnių temperatūros.

* Į jį suberti mieles, išmaišyti. Įberti druskos, išmaišyti.

* Mielėms suputojus berti miltus ir užminkyti tešlą.

* Suformuokite 8 vienodo dydžio rutuliukus, sudėti ant miltais pabarstytos lentos ir uždengus rankšluosčiu palikti maždaug pusvalandžiui.

* Iš kiekvieno rutuliuko iškočioti maždaug 15 cm skersmens paplotį ir apatine puse į viršų sudėti į miltais pabarstytos lentos. Palikti dar pusvalandžiui pailti.

* Įkaitinti skardą ir į ją sudėti pitas, Kepti 250 laispnių temperatūros orkaitėje apie 10 min. Pitos turėtų išsipūsti.

* Iškepusias picas išdėlioti pitas ant lentutės, užklokite švariu rankšluosčiu ir palikite atvėsti.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai