Ingredientai

Medus 100 g
Druska 1 a. š.
Soda 1 a. š.
Actas 1 a. š.
Glajui:
Gerai išplaktas kiaušinio baltymas 1 vnt.
Citrinų sultys 4 šaukštai
Porcijos: 10

Gaminimo eiga

1. Ruošdami meduolius medų, cukrų ir sviestą nuolat maišydami tirpinkite puode iki masė užvirs ir joje nebeliks cukraus kristalų.

2. Miltus sumaišykite su prieskoniais, įmuškite kiaušinius ir supilkite atvėsintą sirupo masę. Tuomet įpilkite šaukštą nugesintos sodos. Iš šios masės suminkykite tešlą ir pusvalandžiui įdėkite į šaldytuvą.

3. Tuomet belieka iš tešlos iškočioti norimo storumo sluoksnį ir išspausti formeles. Jas riekia pašauti į iki 180 C įkaitintą orkaitę ir kepti, kol sausainiai paruduos.

4. Jei sausainiai ploni, jie iškepa labai greitai – to reikėtų nepamiršti. Sausainiams iškepus ir atvėsus, galima imtis smagiausios dalies – jų dekoravimo.

5. Dekoravimui prireiks glaisto, kuris gaunamas sumaišius jam skirtus ingredientus. Į glaisto masę įmaišyti keletą lašų maistinių dažų, kurie padės sukurti norimą nuotaiką. Meduolius taip pat galima apibarstyti kitais konditerijai skirtais papuošimais. Dekoruojant sausainius svarbiausia fantazija ir gera nuotaika!

Skanaus!
www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai